Oblačno
21°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Slovenskí Rómovia podozriví z detskej prostitúcie!
Zdielať na

Slovenskí Rómovia podozriví z detskej prostitúcie!

Zdroj: Daily Mail

LONDÝN / Britská polícia zadržala na území krajiny 22 rómskych prisťahovalcov pochádzajúcich zo Slovenska a Česka. Sú podozriví z prevádzkovania siete zaoberajúcej sa detskou prostitúciou. Informáciu priniesol britský denník The Daily Mail.

Najväčšia svojho druhu

Na zásahu sa okrem britských kriminalistov a sociálnych pracovníkov podieľalo aj 100 slovenských policajtov. Vodcovia siete údajne pašovali do Británie 12-ročné dievčatá, ktoré predávali na sex.

Muži sú podozriví zo znásilňovania a obchodovania s drogami, uvádza Daily Mail. Operáciu v anglických regiónoch Kent, Midlands a West Yorkshire pritom označila polícia za jednu z najväčších svojho druhu v Británii. Podľa denníka sa polícia prípadom zaoberá už viac ako šesť mesiacov. Podarilo sa identifikovať 16 obetí.

Mentálne postihnuté obete

Polícia robí nájazdy na organizované zločinecké siete, ktoré lovia mladé dievčatá zo slovenskej rómskej komunity. Šéf vyšetrovateľov verí, že vyšetrovanie zavedie políciu k ďalším prípadom.

Prostitúcia nie je jediným prípadom rómskych imigrantov. Vo februári štyria členovia gangu znásilnili dievčatá s mentálnym postihnutím. Vo Veľkej Británii rastie počet príslušníkov rôznych etnických skupín. V krajine žije viac ako 200-tisíc Rómov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy