Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Mladík (27) pestoval v dielni marihuanu
Zdielať na

Mladík (27) pestoval v dielni marihuanu

NOVÉ ZÁMKY / Náhly nadmerný odber elektriny v priemyselných areáloch zväčša nie je taký podozrivý, ako napríklad v rodinných domoch. Dvadsaťsedemročného muža z Palárikova si však polícia všimla. V prenajatej stolárskej dielni pestoval marihuanu.

Priestory v jednej z budov novozámockého priemyselného parku si Tomáš  prenajal približne pred rokom. Všetkým tvrdil, že si ide robiť stolársku dielňu.

"Nechodil som dovnútra. Nevedel som, čo tam je. Videlo som ho štyrikrát za rok," hovorí majiteľ susednej dielne. Mladík väčšinou chodil popoludní. "Teraz nám povedali, že tu bude nejaká akcia. Odišli sme a na druhý deň tu nebol," dodáva.

Pestovateľský raj

Policajná akcia v dielni muža z Palárikova odhalila kompletný pestovateľský raj. Jediným artiklom bola marihuana. Tú zrejme nielen užíval, ale aj predával. "V deň, keď tu bola Národná kriminálna agentúra bol vraj zhúlený, a poriadne. Tvrdil, že mu to nepatrí," tvrdí jeden z majiteľov dielne.

"Obvinený si mal sadenice zabezpečiť v susednom Rakúsku," uviedla hovorkyňa nitrianskej krajskej polície Božena Bruchterová.

Desať rokov za mrežami

Podnosy, vzduchotechniku, filtre, ventilátory a ďalšie potrebné veci putovali na expertízu, spolu so sušenými rastlinami. "Podľa predbežného vyjadrenia by sa z uvedeného množstva dalo vyrobiť štyristoosem jednorazových dávok drogy," dodala Bruchterová. Mladíkovi za drogovú trestnú činnosť hrozí tri až desať rokov za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy