Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Akcia BATMAN. Policajti zadržali dílerov a drogy
Zdielať na

Akcia BATMAN. Policajti zadržali dílerov a drogy

PRAHA/BRATISLAVA / Na území Českej a Slovenskej republiky zasahoval BATMAN. Policajti z oboch krajín pomenovali podľa komiksového hrdinu akciu, pri ktorej zadržali členov medzinárodnej organizovanej skupiny obchodujúcej s drogami.

Obchod s drogami

Výsledkom spoločnej akcie českých a slovenských policajtov sú zadržané drogy a dvaja obvinení.

Organizovaná skupina sa podľa polície dlhodobo zaoberala nákupom a vývozom extázy zo Slovenska do Českej republiky.

25 ročný Igor  zo Zvončína (okr. Trnava) a 29 ročný Peter z Kalinova (okr. Poltár), po predaji extázy v Českej republike, nakúpili marihuanu, ktorú previezli na Slovensko. Následne ju spoločne aj s extázou distribuovali na Slovensku, a to konkrétne v Trnave a okolí. 

Na uskladnenie a distribúciu drog používali prenajatý rodinný dom  v Trnave. Podobným spôsobom pracovali aj ich spoločníci na území Českej republiky.

"V rámci policajnej akcie boli na území Slovenskej republiky vykonané štyri domové prehliadky a dve prehliadky motorových vozidiel," informovala hovorkyňa prezídia Policajného zboru Slovenskej republiky Andrea Dobiášová.

Pri nich zaistili takmer dve kilá marihuany a desiatky tabliet extázy. Celková hodnota drog na čiernom trhu je viac než dvadsaťtisíc eur.

Úspešná NAKA

Napriek sofistikovanému postupu sa policajtom Národnej kriminálnej agentúry a policajtom  partnerskej služby v Čechách podarilo zadokumentovať ich aktivity. Páchateľov tak mohli zadržať na území oboch štátov.

Vyšetrovateľ už obvinil oboch mužov z drogovej trestnej činnosti, za čo im hrozí väzenie od desať do pätnásť rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy