Polojasno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Koniec poistným podvodom. Polícia zadržala 17 osôb
Zdielať na

Koniec poistným podvodom. Polícia zadržala 17 osôb

BRATISLAVA / Národnej kriminálnej agentúre sa podarilo rozložiť organizovanú skupinu pre podvody s autami v celkovej škode viac ako 7 miliónov eur.

775 tisíc eur

Ešte v roku 2010 polícia obvinila organizovanú skupinu z daňovej trestnej činnosti. Tej sa ale podarilo vykĺznuť. V roku 2012 si však na nich posvietila daňová kobra. Skupina totiž pokračovala v trestnej činnosti.

"Vylákali od veľmi známej slovenskej poisťovne poistné plnenie vo výške približne 775 tisíc eur," uviedol Tibor Gašpar, prezident Policajného zboru Slovenskej republiky.

Pijavica a Octopus

Skupina bola rozvetvená - prvú časť pod názvom "Pijavica" polícia preverovala pre podvod vo výške 811 tisíc eur. Druhú časť pod názvom "Octopus" pre podvod vo výške 7 600 000 eur.

"Vytvárali poistné udalosti pri nehodách áut a poškodení karosérií. Používali na to sekeru, kladivo, vysokozdvižný vozík. Autami narážali do stromov či iných prekážok," ozrejmil prezident.

17 zadržaných

Na zozname obvinených sa objavili aj mená zamestnancov poisťovne. Medzi zadržanými sú technici a likvidátori, ktorí mali zaistiť hladký priebeh poistných udalostí.

Na policajnej akcii zasahovalo 140 policajtov. Vykonali 16 domových prehliadok a zadržali 17 osôb. Siedmi z nich sú väzobne stíhaní. "Trestná sadzba v súvislosti s poisťovacím podvodom je 10 až 15 rokov," dodal prezident.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy