Skoro jasno
20°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Mužovi (36), ktorý úmyselne zrazil policajta, hrozí až 12 rokov basy
Zdielať na

Mužovi (36), ktorý úmyselne zrazil policajta, hrozí až 12 rokov basy

DUNAJSKÁ STREDA / V nedeľu sa v okrese Dunajská Streda udiala kuriózna nehoda. Pri dopravnej kontrole zrazil 36-ročný muž policajta a ušiel. O pár hodín sa hliadkam podarilo nájsť auto a nakoniec aj vodiča.

Vodič zrazil policajta

Policajti zastavovali autá medzi obcami Topoľníky a Okoč. Jedno auto už kontrolovali a veľkou rýchlosťou údajne prichádzalo ďalšie. Vodič začal údajne brzdiť. Keď už sa zdalo, že úplne spomalil, policajt podišiel k nemu. Vtedy však muž dupol na plyn, vrazil do neho a z miesta ušiel. 32-ročný policajt údajne ostal ležať na ceste.

Policajti hneď kontaktovali ďalšie hliadky. Stihli si opísať evidenčné číslo a vraj vodiča aj poznali. K zranenému policajtovi hneď zavolali záchranku. "Muž utrpel po zrážke zlomeninu nohy a bol prevezený na ošetrenie do nemocnice v Dunajskej Strede," informoval Jozef Minár z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Jozef Minár.

Páchateľ sa dlho neskrýval

36-ročný vodič mal utiecť smerom do Topoľníkov. Hliadky po ňom aj po aute okamžite začali pátrať. Policajti našli podozrivé auto na poľnej ceste medzi obcami Dolný Štál a Topoľníky. Jeho vodiča sa zakrátko podarilo vypátrať tiež.

Auto stálo zaparkované niekoľko kilometrov na poli. Na miesto zavolali kriminalistického technika, ktorý z neho vzal stopy. Prvý viditeľný dôkaz, že by mohlo ísť o auto, s ktorým vodič policajta zrazil, bolo rozbité spätné zrkadlo. Ďalšie hliadky zatiaľ išli domov k otcovi 36- ročného vodiča.

Po chvíli tam aj prišiel, hneď ho zadržali a predviedli na policajné oddelenie.
"Vyšetrovateľ muža obvinil z útoku na verejného činiteľa a spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová. V minulosti už trestanému mužovi hrozí za zranenie policajta 7 až 12 rokov za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy