Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Kým sa lekári venovali chorým, Štefan (61) ich okrádal
Zdielať na

Kým sa lekári venovali chorým, Štefan (61) ich okrádal

ŽILINA / Žilinskí kriminalisti chytili staršieho muža, ktorý v tamojšej nemocnici okrádal personál. Postupne však policajti zistili, že nekradol len v nemocnici. O peniaze aj osobné veci prišli zamestnanci v jazykovej škole a v súkromnom zdravotníckom zariadení.

Zlodej okrádal lekárov

Kým sa lekári a zdravotné sestry venovali pacientom či operovali, Štefan drzo vošiel do lekárskych izieb a kradol. Zlodejovi sa tak podarilo okradnúť lekárov na viacerých oddeleniach nepozorovane sa dostal na psychiatriu, chirurgiu či gynekológiu.

"Prineseným skrutkovačom prekonal bez poškodenia vstupné dvere a vošiel do miestnosti pre zamestnancov," opísala konanie zlodeja hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.

"Zlodej využíval predovšetkým neprítomnosť zamestnancov v miestnostiach, kde si odkladajú svoje osobné veci," informovala hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline, Mária Koporecová.

Škoda za 1 120 eur

Lekári našli už len prázdne skrinky. Mnohým chýbali predovšetkým peňaženky. Keďže sa krádeže množili a páchateľ bol neznámy nemocnica okamžite rozoslala na oddelenia email. "Upozornili sme zamestnancov na zvýšenú opatrnosť a dôsledné uzamykanie priestorov," povedala Koporecová.

61-ročného Košičana policajti identifikovali aj vďaka záberom z bezpečnostných kamier. Zadržali ho na železničnej stanici tesne pred nástupom do vlaku. "Zamestnancom spôsobil celkovú škodu vo výške 1120 eur," informovala Balogová. Štefan tak skončil vo vyšetrovacej väzbe a hrozia mu tri roky za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy