Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Okradnutej onkologickej pacientke Dominike (14) pomohli dobrí ľudia
Zdielať na

Okradnutej onkologickej pacientke Dominike (14) pomohli dobrí ľudia

BRATISLAVA / Ľudský hyenizmus nepozná hraníc. Presvedčila sa o tom aj 14-ročná onkologická pacientka. Dominike priamo v nemocnici na oddelení, kde leží niekto ukradol notebook a mobil. Našťastie ale existujú dobrí ľudia, ktorí chorej Dominike ponúkli pomoc.

Okradnutá onkologická pacientka

Dominika sa dostala na onkologické oddelenie potom, ako jej v septembri minulého roka zistili nádorové ochorenie lymfatických uzlín. Notebook je tak pre ňu spojením s kamarátmi, rodinou ale aj školou."Používa ho hlavne kvôli škole, ale je to aj emočné. Dostala ho od dedka a krstného. Mala tam fotky, mala tam úlohy do školy, ktoré potrebovala vypracovať, aby jej vedeli uzatvoriť aj známky v škole," povedala Dominikina mama.

Zlodej  v jedno popoludnie využil chvíľu, keď bola Dominika spolu s mamou a ostatnými pacientmi v herni. Zobral jej počítač aj mobil. Hneď po odvysielaní reportáže na TV JOJ sa našlo viacero darcov, ktorí chceli Dominike darovať alebo kúpiť nový notebook. Jedným z nich je aj pán Martin. "Sú ľudia, ktorí okradnú človeka, ktorý je ťažko chorý a nemal by rozmýšľať nad tým, že ho niekto okradol, ale mal by bojovať s chorobou. To ma dojalo," opísal svoje pocity štedrý človek.

Dobrí ľudia nevymreli

Po dohode s rodičmi Dominiky jej pán Martin kúpil nový mobil. A nielen to. Dominika dostala aj srdiečko, ktoré ju má ochraňovať a dodať zdravie. "Notebook nám venovala firma z Nitry a celé to sprostredkoval spolužiak zo základnej školy mojej manželky," upresnil otec Dominiky.

Ostatných dobrých ľudí, ktorí chceli pomôcť Dominike, chcú Petrášovci poprosiť aby podporili ďalšie choré deti, ktoré to tiež potrebujú. "Všetkým ľuďom, ktorí sa ozvali sa chcem poďakovať. Ďakujem vám všetkým," vyjadril vďaku Dominikin otec.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy