Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Hyenizmus! Na onkológii okradli malé deti
Zdielať na

Hyenizmus! Na onkológii okradli malé deti

BRATISLAVA / Je ťažké tomu uveriť, ale zlodejom neprekáža okradnúť ani deti na onkológii. Malí pacienti tam bojujú o život často bez rodiny, kamarátov a blízkych. O to viac ich čin zlodeja šokoval. Najhoršie na tom ale je, že sa takéto situácie opakujú.

Spojenie so svetom

"My sme boli vlastne v herni od tretej do siedmej pol ôsmej," hovorí matka okradnutej Dominiky. V stredu popoludní ukradol niekto na oddelení detskej hematológie a onkológie 14-ročnej Dominike notebook a mobil.

V septembri minulého roka zistili Dominike lekári zhubné ochorenie lymfatických uzlín. Notebook je pre ňu v ťažkých chvíľach spojením s vonkajším svetom, kamarátmi ale aj školou.

Práce do školy

"Používa ho hlavne kvôli škole, ale je to aj emočné. Dostala ho od dedka a krstného. Mala tam fotky, mala tam úlohy do školy, ktoré potrebovala vypracovať poslať, aby jej vedeli uzatvoriť aj známky v škole," pokračuje mama.

A predsa sa našiel niekto, kto nemá srdce a zobral chorému dieťaťu jednu z radostí, ktoré v živote má. Dominika si každý večer volá s mamou, ktorá nemôže počas noci zostať s ňou v nemocnici. Chýbať jej tak bude aj ukradnutý mobil.

Dvere bývajú zamknuté

Na oddelenie sa pritom nedostane len tak hocikto. Každá návšteva musí zazvoniť a ohlásiť sa. Inak ju dovnútra nevpustia. "Oddelenie je zatvorené, dvere sú zamknuté je tu elektronický vrátnik," informuje hovorkyňa DFNsP Bratislava, Dana Kamenická.

Toto však nie je jediná krádež na Kramároch. V celej nemocnici sa denne pohybuje veľa ľudí. A mesačne  tam evidujú 2 až 3 krádeže. Tie nemocnica rieši spolu s políciou.

Okrem starostlivosti o vlastné zdravie si tak pacienti musia v nemocniciach dávať pozor aj na osobné veci a aj tam kde sa cítia v bezpečí.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy