Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Bratislavskí policajti strieľali po vodičovi, vraj chcel ujsť...
Zdielať na

Bratislavskí policajti strieľali po vodičovi, vraj chcel ujsť...

BRATISLAVA / V bratislavskej Petržalke sa vo štvrtok podvečer strieľalo. Policajti kilometre prenasledovali unikajúce auto. Vodiča zastavili až strely zo služobných zbraní.

Vodič polícii unikal niekoľko kilometrov a zastavili ho až výstrely. "Policajti strieľali po nich, po tom aute. A keď to auto zastavili vytiahli toho človeka von," hovorí svedok. 

Petra (35) zasiahla jedna z guliek do stehna. Na mieste ho ošetrili záchranári a odviezli ho v sprievode polície do nemocnice na Antolskej ulici. "Záchranári ošetrili 35-ročného muža so strelným poranením stehna a previezli ho do nemocnice na Antolskej ulici v Petržalke," uviedol hovorca OS ZZS SR Boris Chmel.

Zraneného vodiča si krátko po privezení prevzal tím lekárov, ktorí po vyšetreniach rozhodnú či ho budú operovať. Momentálne leží na traumatologickom oddelení. "Muž má priestrel ľavého stehna, guľka nezasiahla kosť, ale len mäkké tkanivá, je v stabilizovanom stave, mimo ohrozenia života," uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Petra Stano Maťašovská.

Muža mali prenasledovať už rakúski policajti. Práve tam mal totiž ukradnúť  auto Opel Frontera. Po prejazde hranicou požiadali o pomoc slovenských policajtov. Tí sa ho snažili zastaviť, no vodič ďalej unikal. Počas naháňačky sa ich pokúsil z cesty vytlačiť. Výstrelmi ho zastavili až na Panónskej ceste v bratislavskej Petržalke. "Na svetelnej križovatke pri čerpacej stanici som začula dva výstrely. Z diaľky sa rútilo terénne auto a za ním 5 policajných. Ľavá zadná pneumatika bola prestrelená," opisuje naháňačku svedkyňa.

Podľa svedkov polícia nestrieľala len na Panónskej ceste. "Museli na neho strieľať cestou. My sme to počuli na Vyšehradskej," dodáva ďalšia svedkyňa. Jedna z guliek zasiahla pneumatiku, vtedy vodič stratil nad autom kontrolu. "Dostal šmyk a otočil sa do protismeru," hovorí svedkyňa. "Vytiahli ho von a dalo ho hneď na zem," dodáva svedok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy