Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Vo Zvolene sa strieľalo, polícia pátra po útočníkovi
Zdielať na

Vo Zvolene sa strieľalo, polícia pátra po útočníkovi

ZVOLEN / V noci vo Zvolene vyčíňal neznámy strelec. Cieľom jeho útoku bola budova v centre mesta, v ktorej je večierka. Niekoľko výstrelov zasiahlo aj auto stojace na parkovisku. Polícia zisťuje kto strieľal a samozrejme aj prečo. Našťastie bolo v noci centrum mesta prázdne a nikto tak nebol zranený.

Taxikár si našiel rozstrieľané auto

Strieľalo sa priamo v centre Zvolena. Fasáda budovy je doslova posiata guľkami. Miestny taxikár si ráno našiel svoje auto doslova rozstrieľané, odnieslo si to predné aj zadné sklo. "Večer som zaparkoval auto a ráno som ho našiel rozstrieľané," hovorí majiteľ auta. 

Svedkovia tvrdili, že výstrely počuli okolo tretej ráno. Na chodníku za cestou policajti našli prázdne nábojnice. Strelec pravdepodobne strieľal z idúceho auta. Presný typ zbrane zatiaľ známy nie je, no našlo sa minimálne dvanásť nábojníc.

Strieľalo sa už v minulosti

V budove sa nachádza večierka. Práve okolo nej sa našlo najviac stôp po streľbe. Podľa našich informácií má patriť mužovi z bývalej Juhoslávie. Vedúca predajne sa k streľbe nechcela vyjadriť. Či streľba má súvis práve s majiteľovými aktivitami je zatiaľ otázne. Podľa našich informácií sa tu už malo strieľať zhruba pred mesiacom.

"Polícia začala ihneď zisťovať a preverovať bližšie okolnosti a informácie, pričom na mieste boli nájdené nábojnice doposiaľ neznámeho kalibru. Neskôr sa ukázalo, že streľbou bola poškodená aj neďaleká predajňa diskontu, kde podľa doterajších zistení strely poškodili stenu, výklad a tiež dvere," uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková.

Téme sa venuje reportérka Katarína Kováčiková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy