Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vážny pracovný úraz v Šali, muž (28) prišiel o ruku
Zdielať na

Vážny pracovný úraz v Šali, muž (28) prišiel o ruku

ŠAĽA / V Šalianskej firme na výrobu plastov sa stal v stredu vážny pracovný úraz. 28-ročný muž prišiel o ruku. Za všetko zrejme môže nešťastná náhoda. Podľa inšpektorov práce boli zrejme aj porušené viaceré predpisy.

Muža nik nevidel

Šichta vo firme, kde vyrábajú zadné kryty na televízory sa skončila tragicky pre 28-ročného zamestnanca. Mladý muž pracoval na výrobnej linke. Stroje sa však pre poruchu zastavili. "Robil som akurát na druhej linke a zastavila sa výroba," opísal situáciu jeden zo zamestnancov. Opraviť ich prišiel iný zamestnanec.

Potom, ako bolo všetko v poriadku chcel linku spustiť do prevádzky. Údajne viac krát skontroloval, či pri lisoch niekto nestojí. "Po odstránení poruchy spustil linku, v ktorej za sebou pracuje sedem lisov,"  informoval riaditeľ Inšpektorátu práce v Nitre Róbert Bulla.

Muž vraj nikoho nevidel a stroj spustil a vtedy počul výkrik. Údajne v šoku zistil, že kolegovi z Dunajskej Stredy, ktorého si zrejme nevšimol odtrhlo ruku. "Túto osobu nezachytili ani senzory lisu," dodal Bulla. Zraneného muža ošetrili záchranári. Vrtuľníkom ho previezli do nemocnice, kde ho museli okamžite operovať.

Boli porušené predpisy?

Prípadom sa zaoberá inšpektorát práce, ale aj polícia. "Polícia okolnosti prípadu prešetruje ako trestný čin ublíženia na zdraví," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková.

"Inšpektorát práce Nitra vydal zákaz používať uvedenú linku až do predloženia požadovaných dokladov," doplnil Bulla. Vyzerá to tak, že v tomto prípade boli porušené viaceré predpisy. Ak sa to potvrdí mastná pokuta firmu neminie. "Firme môže byť uložená sankcia až do výšky 200-tisíc eur," objasnil Bulla.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy