Zatiahnuté
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
V Šali vybuchla reštaurácia, nálož našli v igelitke
Zdielať na

V Šali vybuchla reštaurácia, nálož našli v igelitke

ŠAĽA / Obyvatelia paneláka na ulici Petra Pazmáňa v Šali mali ráno nepríjemný budíček. Krátko po piatej hodine ich totiž evakuovali hasiči. V blízkosti ich domu sa nachádza thajská reštaurácia, v ktorej vybuchla nálož. Na mieste zasahovali hasiči a pyrotechnici.

Nikto sa nezranil

Vyše 40 ľudí z paneláka, ktorý sa nachádza na ulici Petra Pazmáňa, sa v stredu ráno zobudilo na výbuch. V ich susedstve totiž sídli čínska reštaurácia, v ktorej krátko pred piatou hodinou vybuchla nálož.

"Taká rana to bola,  som cítila akoby sa budova triasla. Syn išiel do práce okolo 4:10, 4:15 a volal mi, že tu je dole všetko porozbíjané," tvrdí obyvateľka paneláka.

Kameň cez okno

"Zaklopali, aby sme vyšli von. Rýchlo sa oblečte a rýchlo von, všetci von," opisuje suseda. Obhliadkou bolo zistené, že príčinou výbuchu bola zábavná pyrotechnika. 

Podľa našich informácií bola zábavná pyrotechnika uložená v igelitovej taške. Skôr, ako došlo k explózii, vhodil neznámy páchateľ do vnútorných priestorov reštaurácie pravdepodobne cez okno kameň. Dôsledkom výbuchu boli poškodené okná a dvere na budove.

Škoda ešte nebola vyčíslená

Kriminalistický technik zaistil na mieste stopy, ktoré budú podrobené expertíze a znaleckému skúmaniu. Motív konania doposiaľ neznámeho páchateľa je predmetom vyšetrovania. Škoda doposiaľ nebola vyčíslená. Poverený policajt začal trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci.

Prevádzkár reštaurácie si nevie vysvetliť prečo toto niekto urobil. Údajne s nikým žiadne konflikty nemali. "V tejto chvíli ja neviem vám vysvetliť, že čo. Konflikty s nikým sme nemali," hovorí prevádzkovateľ reštaurácie.

  
 

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy