Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
V žilinskom paneláku vybuchla žieravina, muž utrpel ťažké zranenia
Zdielať na

V žilinskom paneláku vybuchla žieravina, muž utrpel ťažké zranenia

ŽILINA / Dvaja Žilinčania určite ľutujú nápad, ktorý dostali v sobotu podvečer. Jeden z nich si to odskákal s ťažkými popáleninami. Druhý muž vyviazol bez zranení. Mrzí ho ale, že jeho kamaráta museli záchranári odviezť do nemocnice.

Zábava v pivnici

Dvaja susedia trávili spolu voľný čas. Muži údajne popíjali alkohol. Boli v pivnici, ktorá patrí jednému z nich.  Preto sa zdá trochu zvláštne ich tvrdenie, že tam objavili sud s neznámou látkou.

Nepochopiteľný nápad kamarátov vyvolal výjazdy záchranárov, hasičov i policajtov. Rozhodli  sa totiž, že sami preskúmajú neznámu tekutinu. Vraj ju  zapálili! Vzápätí sa ozval výbuch, ktorý vybil sklenené výplne. Muž, ktorý sa pri explózii nezranil, sa nechcel k situácii vyjadrovať.

Sám sa hasil

Na miesto prišli tiež hasiči záchrannej brigády. Zabezpečili sud s nebezpečnou látkou a odviezli na odborný prieskum a likvidáciu. Druhý sused utrpel ťažké zranenia. Po výbuchu bežal do svojho bytu rovno pod sprchu, aby sa uhasil. Pred panelákom zostala z jeho trička len kôpka popola.

Muž má údajne vážne zasiahnutú i tvár. "Muž utrpel popáleniny a poleptaniny na približne 30-ich percentách tela," oznámila hovorkyňa záchrannej skupiny Alena Lacyková-Krčová. Zatiaľ nevedno, či mu explózia nezanechá trvalé následky na zraku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy