Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Máriu (24) obvinenú z vraždy bohatého exmilenca zadržala polícia
Zdielať na

Máriu (24) obvinenú z vraždy bohatého exmilenca zadržala polícia

TRENČÍN / Slnečné pláže a luxusné hotely nahradil tvrdý matrac v policajnej cele. 23-ročná Mária, ktorá je podozrivá z toho, že brutálne zavraždila svojho bohatého exmilenca, je v rukách polície. Do Španielska za ňou odletel jej slovenský priateľ a po návrate domov spolu zamierili na policajnú stanicu.

Majka sa vydala polícii

23-ročná Mária z Novej Bošáce sa v utorok v poobedňajších hodinách dobrovoľne vydala do rúk kriminalistom z Nového Mesta nad Váhom. Urobila tak po tom, ako po nej niekoľko dní pátrali španielski policajti. Podľa nich je Mária hlavnou podozrivou z vraždy Angličana Andrewa Busha. S obchodníkom so zlatom tvorila niekoľko rokov milenecký pár, pričom v sobotu ho mala v jeho španielskej vile zavraždiť niekoľkými výstrelmi do hlavy.            

Mária priletela zo Španielska aj so svojou aktuálnou láskou - 29-ročným Petrom z Nového Mesta nad Váhom. Ten za ňou vycestoval po tom, ako malo dôjsť k vražde. Svoju priateľku po návrate odprevadil na políciu. Situáciu okolo svojej partnerky odmieta komentovať. 

O osude modelky bude rozhodovať súd

Po vydaní európskeho zatykača previezli slovenskú modelku na obvodné oddelenie do Trenčína. Pred eskortovaním do cely policajného zaistenia ešte absolvovala lekárske vyšetrenie v trenčianskej nemocnici. Zadržiavanú Máriu v stredu ráno priviezli na Krajskú prokuratúru v Trenčíne, kde ju takmer hodinu vypočúval prokurátor. Následne putovala naspäť do cely predbežného zaistenia.

"Prokurátorka Krajskej prokuratúry v Trenčíne podala návrh na vzatie Márie K. do predbežnej väzby. O návrhu bude rozhodovať Krajský súd v Trenčíne," informoval hovorca krajskej prokuratúry v Trenčíne Marián Sipavý. Aký bude ďalší osud mladej ženy bude do veľkej miery závisieť od justičných orgánov Španielskeho kráľovstva. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy