Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Anjel smrti je opäť na súde. Čaká na rozsudok
Zdielať na

Anjel smrti je opäť na súde. Čaká na rozsudok

BRATISLAVA / Proces s Anjelom smrti speje do finále. Pred senátom už zazneli záverečné reči a mladý ošetrovateľ čaká na verdikt. Prokuratúra navrhuje 20-ročné väzenie. Muž, ktorý pracoval v Univerzitnej nemocnici na bratislavských Kramároch mal úmyselne usmrtiť ťažko chorú pacientku.

Štyri balenia liekov

Proti zdravotníkovi Jaroslavovi D., ktorý je v médiach známy ako Anjel smrti, svedčia štyri balenia liekov. Tie na súd priniesla lekárka, ktorá mala vypovedať. Okresný súd muža už raz odsúdil. Vymeral mu trest 20 rokov za podanie dávky lieku, ktorá usmrtila pacientku. Avšak krajský súd vrátil prípad naspäť. Momentálne sa čaká na rozsudok.

Na súd prišla vypovedať lekárka, ktorá mala v osudný deň službu. So sebou priniesla aj balenia štyroch liekov, pričom dva z nich si podľa obhajoby zdravotník pomýlil. Lieky však mávajú sestričky voľne prístupné a abecedne zoradené.

Anjel smrti si vypočul verdikt. Dostal trest 20 rokov vo väzení a po prepustení zákaz pracovať v zdravotníctve, vyriekol sudca nad ošetrovateľom z bratislavských Kramárov.

Konal bez súhlasu

Podľa lekárky musí také množstvo liekov, ako podal v ten deň Jaroslav D. pacientke, odsúhlasiť lekár. Avšak v prípade 63-ročnej pacientky žiaden doktor súhlas nedal.

Anjel smrti však na súde opäť len opakoval, že sa pomýlil. Keďže žiadne doplňujúce dôkazy predložené neboli, prokurátorka navrhla 20-ročný trest. Jaroslav D. s návrhom nesúhlasí a tvrdí, že pomýliť sa môže každý, aj pri tak banálnej veci ako je tankovanie. Viac sa dočítate TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy