Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Viliam Mišenka zostáva vo väzbe, súd jeho žiadosť zamietol
Zdielať na

Viliam Mišenka zostáva vo väzbe, súd jeho žiadosť zamietol

NITRA / Na Nitrianskom súde bolo mimoriadne rušno. Za prísnych bezpečnostných opatrení pred okresný súd predvádzali Viliama Mišenku. Žiadal o prepustenie na slobodu v prípade vraždy Jozefa Gudábu, na ktorej sa mal podieľať.

Mišenka prišiel v kukle

Do budovy súdu prišiel Viliam Mišenka v doprovode po zuby ozbrojených kukláčov. Podnikateľ si vyžiadal kuklu, ktorou si po celý čas zakrýval tvár.

Žiadosť o prepustenie v prípade vraždy Jozefa Gudábu podal podnikateľ. Sudkyňa o Mišenkovej žiadosti rozhodovala za zatvorenými dverami, keďže proces bol neverejný. Pojednávacia miestnosť bola po celý čas súdu strážená.

Obvinený komunikoval len cez obhajcu

Dostať sa do Mišenkovej blízkosti bolo nemožné. K procesu sa vyjadroval jeho obhajca. "Klient tvrdí, že je nevinný. Už vo viacerých konaniach sa preukázalo, že kľúčový svedok klame," uviedol Mišenkov obhajca Igor Cibula.

Kľúčovým svedkom je osoba, ktorú pred pár mesiacmi zatkli za klamstvo v inom prípade. Svedok však podnikateľa usvedčuje z viacerých vrážd. Samotný Mišenko sa k obvineniam vyjadril už v minulosti. "Všetci sú podvodníci. Celá prokuratúra a aj policajti. Všetko na mňa našili a Krajčíka ešte aj platia," vyjadril sa obvinený.

Verdikt padol po troch hodinách

Súd prejednávala celé tri hodiny, kým konečne vyriekol verdikt. Viliam Mišenka zo súdnej siene vychádzal s putami na rukách. "Súd uznesením rozhodol, že žiadosť obžalovaného o prepustenie z väzby zamietol," povedal hovorca súdu v Nitre Mário Pivarči. Dôvodnosť obvinenia stále je a súd dôvody väznenia Mišenka stále vidí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy