Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
EXKLUZÍVNE. Trestné stíhanie Viliama Mišenku zastavili!
Zdielať na

EXKLUZÍVNE. Trestné stíhanie Viliama Mišenku zastavili!

BRATISLAVA / Viliam Mišenka sa môže spokojne usmievať spoza mreží. Zdá sa, že nad vyšetrovateľmi a prokurátormi začína mať prevahu. Podľa našich informácií mu zastavili ďalšie trestné stíhanie. Je to vražda podnikateľa Jána Krišku, kde vystupoval ako sprostredkovateľ.

Vražda úspešného podnikateľa

Ján Kriška bol v Sládkovičove známy pojem. Mal viacero firiem a podnikal aj v erotickom biznise. Pred vyše 12-timi rokmi ho zastrelil páchateľ na babete. Stalo sa tak na trase medzi obcou Abrahám a Sládkovičovom. Kriška krátko na to zomrel v nemocnici. Vyšetrovatelia za strelca označili Slavomíra Selického. Vražedný kšeft mu mal dohodiť Viliam Mišenka, a tak ako v mnohých ďalších kauzách, aj tu ho usvedčil univerzálny svedok Ján Krajčík.

Pred pár dňami však v prípade nastal zvrat. Mišenku už za vraždu Krišku nestíhajú."Môžem potvrdiť, že mi bolo doručené uznesenie, ale kým rozhodnutie nie je právoplatné, nebudem sa v tejto chvíli k veci vyjadrovať," uviedol obhajca Viliama Mišenku Igor Cibula.

Trhliny v prípade a klamstvá

Prípad mal pritom trhliny už v roku 2012, keď prokuratúra zbavila obvinení údajného strelca Slavomíra Selického. Jeho obhajcom sa totiž podarilo dokázať, že v čase vraždy bol v Chorvátsku, a že korunný svedok Krajčík teda nehovoril pravdu. "Okrem výsluchu tohto chráneného svedka neboli žiadne listinné, vecné ani iné dôkazy, ktoré by preukazovali vinu," dodal k prípadu obhajca Slavomíra Selického Tibor Timár.  

Navyše dodnes nie je známa pravá identita muža, ktorý si likvidáciu Krišku objednal. Krajčík tu uvádza meno Erik, no podľa najnovšieho unesenia mu prestáva veriť aj prokuratúra. Vodil ju za nos minimálne v dvoch prípadoch, vrátane popravy bossa Čongrádyho. "O to viac je to tak v súčasnosti, keď je osoba Jána Krajčíka už v inom konaní obvinená z marenia spravodlivosti a krivého obvinenia," toto je úryvok z uznesenia prokuratúry k tomuto zamotanému prípadu. Špeciálnu prokuratúru sme požiadali aj o oficiálne stanovisko. Tá sa ale k prípadu vyjadrí najskôr až v utorok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy