Skoro jasno
16°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Mišenka je opäť vo väzbe, tentokrát v Nitre
Zdielať na

Mišenka je opäť vo väzbe, tentokrát v Nitre

NITRA / Nitriansky súd v nedeľu rozhodoval o ďalšom osude Viliama Mišenku. Topoľčianskeho podnikateľa ešte v stredu prepustil špecializovaný súd z väzby na slobodu a krátko na to ho opäť zatkli policajti. mal sa podieľať na vražde Jozefa Gubádu.

Mišenka: Bude to tak, ako doteraz

Viliama Mišenku priviedli po zuby ozbrojení kukláči pred nitriansky súd ráno o pol desiatej. V rukách si niesol kopec papierov. V aute, medzi osobnými vecami, mal aj televízor. Ten mu zrejme spríjemňuje chvíle v cele.

Tomu, že by ho prepustili na slobodu, neveril. "To bude tak, ako doteraz všetko," povedal Mišenka. "4. decembra bol prepustený a následne pred väznicou bol zaistený pre skutok vraždy poškodeného Gubádu," uviedol Mišenkov obhajca Igor Cibula.

Mišenka: Policajti aj prokuratúra sú podvodníci

"Prokurátorka Generálnaj prokuratúry podala v piatok 6.12.2013 návrh na vzatia obvineného do väzby," uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Po takmer 5 hodinách sudkyňa rozhodla. Viliam Mišenka zostáva vo väzbe. "Podvodníci celá prokuratúra aj policajti. Všetko na mňa našili a Krajčíka platia," povedal Mišenka.

Mišenku má usvedčiť kľúčový svedok

"Môjho klienta usvedčuje jedine tento kľúčový svedok," hovorí Mišenkov obhajca. Ide o svedka, ktorého pre pár týždňami zatkli za klamstvo v inom prípade. Topoľčianskeho podnikateľa usvedčuje z viacerých vrážd.

Práve tento svedok doviedol policajtov v roku 2011 k hrobu zastreleného Jozef Gudábu, ktorý bol nezvestný od roku 2003. Na jeho vražde sa mal podieľať aj Mišenka, za čo dnes skončil vo väzbe. "Je usvedčovaný tým istým svedkom, bez akýchkoľvek dôkazov, ako bolo tak aj v kauzde Čongrádiho," dodal Cibula.

Podnikateľ má pobyt za mrežami istý iba na pár dní. Voči rozhodnutiu podal sťažnosť, ktorú bude onedlho prejednávať krajský súd. tentokrát putoval za múry Nitrianskej väznice. "Sudkyňa zobrala môjho klienta z dôvodu, že by sa vyhýbal trestnému konaniu a úteku do zahraničia," dodal Cibula.

Téme sa venuje reportérka Diana Pavlisová. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy