Oblačno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Aj kukláči sú len ľudia. Takto to vyzerá, keď sa zmýlia
Zdielať na

Aj kukláči sú len ľudia. Takto to vyzerá, keď sa zmýlia

BARDEJOV / Kukláči sa občas netrafia. Naposledy sa o tom presvedčila mladá rodinka z Michaloviec. Rovnako nepríjemné prekvapenie pripravili kukláči nič netušiacim ľuďom už niekoľko krát. O tom, že ide skutočne o nepríjemný zážitok by vedela rozprávať aj rodina z Bardejova.

Kukláči si pomýlili poschodie

V jeden pokojný večer v roku 2011 sa rodina na sídlisku v Bardejove práve chystala na spánok. V tom im niekto zazvonil a po otvorení dverí vtrhlo do bytu ozbrojené komando. "Odhodili ma so štítom rovno na stolík, ktorý máme v izbe. Dostal som kopanec do nohy a padol som rovno na zem," povedal o zákroku syn majiteľa bytu Martin.

"Zrazu začali kričať "Ľahnite si! Čo na nás pozeráš? Ruky za hlavu". Boli sme v neskutočnom šoku," povedala majiteľka bytu Mária. Špeciálne cvičená jednotka mala zakročiť voči dílerovi drog. Schytal to však nevinný majiteľ bytu, ktorý následne skončil v nemocnici. "Hodil ma na zem takým spôsobom, že rameno išlo dole a tvárou k zemi. Skolaboval som," povedal majiteľ bytu Jozef. Po pár minútach kukláči zistili, že sú v nesprávnom byte. Ospravedlnili sa a odišli.

Kto je zodpovedný?

"Veliteľ kukláčov prevzal od niekoho informáciu. Buď od "sledovačky" alebo od "operatívcov". Určite je tam zodpovedná osoba," objasnil bezpečnostný analytik Martin Kováčik.

Rok predtým v Bernolákove kukláči vpálili do susedného bytu. Spacifikovali 23-ročného nič netušiaceho a nevinného mladíka. Aj v tomto prípade išli po drogách. Rovnaký cieľ mali aj v roku 2009 keď v Banskej Štiavnici vyrazili dvere u susedov drogového dílera. "Kukláči sa používajú aj na ľudí, ktorí páchajú úplne zanedbateľnú trestnú činnosť a bez problémov by ich zobrala okresná kriminálka s jedným uniformovaným," myslí si Kováčik.

O poslednom nevydarenom pokuse kukláčov si môžete prečítať TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy