Polojasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Tomáš (14) vyhodil psa z okna, potom sa chcel otráviť
Zdielať na

Tomáš (14) vyhodil psa z okna, potom sa chcel otráviť

RIMAVSKÁ SOBOTA / Žiak (14) špeciálnej základnej školy vyhodil od zlosti von oknom šteniatko. Neskôr si zrejme všetko uvedomil a pojedol otcovi lieky.

Psa vyhodil z 3. poschodia

Dráma sa odohrala po hádke s bratom. Tomáš (14) zobral do rúk malé šteniatko a vyhodil ho z okna na treťom poschodí. Psík tento pád neprežil. "Bol nervózny, nervózny, ráno pil tú energiu," hovorí matka Tomáša. 

Psíka sa potom údajne snažil upáliť, no podľa suseda je to klamstvo. "Nehodil ho do šporáka, to nie je pravda," hovorí sused. Mŕtve zviera chlapci následne zakopali v poli, niekto to ale nahlásil na polícii. "Polícia v Rimavskej Sobote začala trestné stíhanie vo veci prečinu týrania zvierat," uviedla banskobystrická krajská hovorkyňa Mária Faltániová.

Konanie v afekte

14-ročný Tomáš z Dúžavskej cesty, ktorý je z tohto prečinu podozrivý, je momentálne v nemocnici. Po tom, čo sa stalo, sa chcel totiž údajne otráviť a pojedol lieky svojmu otcovi. Psychologička si myslí, že chlapec zvieraťu ublížiť nechcel a predpokladá, že jeho konanie bolo pod vplyvom afektu.

"V dôsledku veľmi rýchlo stúpajúcich negatívnych emócií stratil kontrolu nad svojim správaním a následne to oľutoval. Toto je práve taký varovný signál, že niečo s jeho sebakontrolou nemusí byť v poriadku," tvrdí klinická psychologička Zdenka Kubišová.

Psychologička Je toho názoru, že školáka by mal vyšetriť odborník. Myslia si to aj susedia a naznačili, že za všetkým by mohla byť aj zlá rodinná situácia. "Liečiť treba Tomáša...má problém, má. Agresívne decko, agresívny, lebo nemá normálny život," opisuje Tomáša suseda. Chlapec leží na detskom oddelení, jeho stav je stabilizovaný. Zajtra by ho už mali prepustiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy