Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Učiteľka mala spreneveriť peniaze. Je to pomsta, tvrdí
Zdielať na

Učiteľka mala spreneveriť peniaze. Je to pomsta, tvrdí

VRANOV NAD TOPĽOU / Viac ako 1 700 eur za zber papiera sa stratilo nevedno kam a učiteľka obžalovaná zo sprenevery tvrdí, že s tým nemá nič spoločné. Nedoriešená kauza robí vrásky na čele vedeniu Základnej školy na Bernolákovej ulici vo Vranove nad Topľou. Podľa učiteľky ide o pomstu bývalej riaditeľky. Tá hovorí, že s tým nemá nič spoločné.

Žiaci vyzbierali papier za 1 700 €

Možná sprenevera sa stala ešte v roku 2011. Žiaci miestnej základnej školy sa pustili do zberu papiera. Za 20 ton však doteraz nevideli ani cent. Peniaze od firmy prevzala bývala zástupkyňa riaditeľky.

Tá neskôr čelila obvineniu zo sprenevery. Skončilo to žalobou na súde a ten ju odsúdil. Ona sa ale odvolala a trvá na tom, že je nevinná. "Peniaze som prevzala a odovzdala som ich vtedajšej pani riaditeľke," uviedla obžalovaná učiteľka Anna.

Bývalá riaditeľka mala nakúpiť...

Je to ako horúci zemiak. Vtedajšia zástupkyňa riaditeľky tvrdí, že dala peniaze riaditeľke. A bývalá riaditeľka zas tvrdí, nič som neprevzala. "Nemám potvrdenie. To bolo predsa o tej dôvere," hovorí učiteľka.

Pri pátraní po peniazoch za zber papiera však natrafila obžalovaná učiteľka na nové knihy v školskej knižnici a pomôcky do telocvične. Napokon sa dostala i k faktúram a dodacím listom. Nákupy sa robili práve v čase keď sa stratili peniaze.

Bývalá riaditeľka netuší, o čo ide

Bývala riaditeľka vraj netuší o čo ide. Suma je o nejakých 100 eur nižšia ako tá, ktorá sa stratila. "My sme jej dali s právnikom túto otázku, že za aké peniaze kupovala tieto materiály a ona odpovedala, že z vlastných peňazí," tvrdí obvinená učiteľka. "Ja som zaskočená nejakými... Ja nebudem rozprávať bez svojho právnika," uviedla bývalá riaditeľka Katarína Baraníková.

"1 600 eur z vlastných peňazí. bez darovacej zmluvy, bez všetkého," čuduje sa obvinená učiteľka. Žena so žalobou na krku je presvedčená, že za všetkým je pomsta bývalej riaditeľky. Tá musela zo svojho postu odísť potom, ako ju odvolali a vedením školy dočasne poverili práve jej zástupkyňu. Tá nie je spokojná s verdiktom súdu. Nemá v rukách ale priamy dôkaz o tom, že peniaze odovzdala. Čaká ju teraz odvolací súd, na škole zatiaľ naďalej učí. "Držíme sa momentálne prezumpcie neviny," uviedol súčasný riaditeľ školy Marek Cerula.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy