Skoro jasno
16°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Starosta Kojšova obvinený zo sprenevery. Vraj si ulial 200 tisíc eur
Zdielať na

Starosta Kojšova obvinený zo sprenevery. Vraj si ulial 200 tisíc eur

Médiá čoraz častejšie informujú o starostoch obcí, ktorí spreneverili obecné peniaze, alebo financie z eurofondov. Najnovší prípad sa stal v obci Kojšov. Tamojší starosta však obvinenie odmieta.

Starosta obce Kojšov je obvinený z majetkovej a hospodárskej trestnej činnosti. Podľa našich informácii problém tkvie v žiadosti o preplatenie finančných nákladov vynaložených na zlepšenie infraštruktúry v obci. Refundáciu mal žiadať z európskych a štátnych zdrojov. "Zhotoviteľovi diela mal uhradiť faktúry prostredníctvom bankoveho prevodu. Peniaze mu síce na bankovy účet poslal, no išlo len o pôžičku, " objasňuje prípad Michal Slivka, hovorca Prezídia policajného zboru SR.

Starosta sa bráni

"Ide o cielený útok na moju osobu, ktorý sa nezačal teraz, týmto  oznamením, ale začal sa už pred mojim nástupom do funkcie," tvrdí obvinený starosta obce Kojšov Anton Bašniar.  Podľa neho sa stal nepohodlným pre istú skupinu ľudí. Vraj preto, že začal prichádzať na zvláštne praktiky bývalého vedenia obce.

Podľa našich informácií vraj nemal starosta právo žiadať preplatenie nákladov. On však tvrdi, že všetko riadne zaplatil. "Tie práce boli riadne zaplatené, o čom máme aj viacero dôkazov. V podstate, vyšetrovateľ, ktorý podal obvinenie, to vôbec nebral do úvahy, " hovorí Anton Bašniar.

Pomsta neprajníkov?

Starosta Kojšova mal neoprávnene získať viac ako 200 000 eur. Podľa neho je však táto stažnosť vraj len nejakou odvetou, bližšie nešpecifikovanej skupiny ľudi, keďže súčasné vedenie obce sa chystá podať niekoľko žalôb. "Začal som postupne odkrývať veci, ktoré sa im nepáčili a im neostáva nič iné, len sa takto brániť!," vysvetľuje svoj pohľad na vec obvinený starosta.

Basa ho nestraší!

Starosta je momentálne stíhaný na slobode. V prípade dokázania viny mu hrozií až 12-ročné väzenie. Sám obvinený však tvrdi, že do basy sa nechystá!

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Obvinený starosta obce Kojšov obvinenia odmieta

TV JOJ, wikipedia.org

Súvisiace články

Najčítanejšie správy