Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Spreneveril desiatky miliónov
Zdielať na

Spreneveril desiatky miliónov

Zdroj: Andrew Stawarz

Vyše 63 miliónov použil na nákup pozemkov do osobného vlastníctva, navyše časť pozemkov založil v prospech leasingovej spoločnosti, na základe ktorej získal úver 110 miliónov korún.

Z obzvlášť závažného zločinu sprenevery obvinil vyšetrovateľ Úradu boja proti korupcii 52-ročného Cyrila T. zo Senca. Predstavenstvo spoločnosti, ktorej bol členom, odsúhlasilo investičnú akciu na odkúpenie 50 hektárov pozemkov v Seneckom okrese.

Ako informovala zástupkyňa hovorcu Prezídia Policajného zboru Andrea Polačiková, obvinený od novembra 2004 do októbra 2006 prijímal postupne od spoločnosti zálohy na odkúpenie pozemkov.

Tie mal do tohtoročného marca vyúčtovať, no nestalo sa tak, dokonca neustále odďaľoval termíny na ukončenie vyúčtovania a nereagoval ani na výzvy spoločnosti.

Vyše 63 miliónov použil na nákup pozemkov do osobného vlastníctva, navyše časť pozemkov založil v prospech leasingovej spoločnosti, na základe ktorej získal úver 110 miliónov korún. Obvinený môže stráviť za mrežami 10 až 15 rokov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy