Polojasno
22°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Sprenevera v Štúrove! Z účtu polikliniky zmizlo 50 tisíc eur
Zdielať na

Sprenevera v Štúrove! Z účtu polikliniky zmizlo 50 tisíc eur

Pochybnými bankovými prevodmi na neznámy účet prišla poliklinika v Štúrove o desiatky tisíc eur. Polícia prípad preveruje ako podozrenie zo sprenevery. Vedenie polikliniky už jednu osobu okamžite prepustilo.

Z účtu polikliniky v Štúrove zmizlo 50 tisíc eur, prišlo sa na to pri náhodnej kontrole. "V jednej malinkej nezrovnalosti som robil kontrolu, tá sa nepotvrdila, ale popri tej kontrole sme zistili túto skutočnosť," hovorí riaditeľ polikliniky v Štúrove Ondrej Czékus.

Manko postupne rástlo

Podľa našich informácií, desiatky tisíc eur mizli z účtu polikliniky postupne, v menších sumách, približne od apríla minulého roka.  "Urobili sme úkony v danej veci, smerujúce k zisteniu všetkých skutočností, ale vzhľadom na vyšetrovanie sa naša organizácia k tomu nebude bližšie vyjadrovať," poznamenáva Ondrej Czékus.

Poliklinika je klientom  štátnej pokladnice a všetky bankové prevody sa robia elektronicky. Prístupové kódy a heslá mala na starosti vedúca ekonomického oddelenia.  "Tie prevody, ktoré boli s mojim podpisom odsúhlasené, tie sú v poriadku," zdôrazňuje riaditeľ polikliniky v Štúrove Ondrej Czékus.

Zmiznuté peniaze boli postupne prevedené na účet zatiaľ neznámeho majiteľa a údajne už na ňom nie sú!  Prípadom sa zaoberá aj polícia, podľa našich informácií by podozrivá osoba mala byť vypočutá už dnes. "Vo veci bolo prijaté trestné oznámenie, ktoré preverujeme ako podozrenie z trestného činu sprenevery," konštatuje Božena Bruchterová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

Ekonómka dostala okamžitú výpoveď!

Vedúca ekonómka, ktorú vedenie polikliniky prepustilo s okamžitou platnosťou, sa k prípadu nechcela vyjadriť. Poliklinika v Štúrove naďalej funguje, musela však prikročiť k určitým opatreniam. Podľa slov riaditeľa to však lekári ani pacienti nepocítia.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy