Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Smrteľný úraz na Liptove. Jána (†54) zavalil kovový panel
Zdielať na

Smrteľný úraz na Liptove. Jána (†54) zavalil kovový panel

DEMÄNOVSKÁ DOLINA / Na stavbe hotela v Demänovskej Doline (okres Liptovský Mikuláš) sa smrteľne zranil 54-ročný robotník. Na mieste zasahovali aj leteckí záchranári.

Zásah hasičov

Pracovný úraz sa stal na treťom rozostavanom poschodí hotela. Ťažký kovový panel zranil dvoch robotníkov. Jeden muž utrpel ľahké zranenia, druhý prišiel o život. 54-ročného Jána privalil panel celou váhou.

"Po príjazde na miesto udalosti bolo zranená osoba mimo miesta závalu," potvrdil veliteľ zásahu Peter Sásik. Zraneného robotníka dostali z rozostavanej budovy na zem hasiči pomocou vysokozdvižnej plošiny.

Zranenia nezlučiteľné so životom

"Naša posádka ošetrila ťažšie zraneného pracovníka, ktorý utrpel poranenia viacerých častí tela. 54-ročného muža previezol vrtuľník vo vážnom stave do nemocnice v Liptovskom Mikuláši," uviedla hovorkyňa leteckej záchrannej služby Zuzana Turočeková.

Ján krátko po prevoze do nemocnice zraneniam podľahol. Od úrazu uplynula necelá hodina a na stavenisku sa už opäť pracovalo. Presné okolnosti nešťastia bude teraz prešetrovať polícia aj inšpektorát práce.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy