Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Mužovi (50) amputoval stroj palec, zasekol sa výrobok
Zdielať na

Mužovi (50) amputoval stroj palec, zasekol sa výrobok

ZLATÉ MORAVCE / V priemyselnom parku v Zlatých Moravciach sa stal vážny úraz. 50-ročný zamestnanec prišiel pri oprave stroja o palec na ruke. Vo firme ide v priebehu dvoch mesiacov už o druhé takéto zranenie.

Zasekol sa výrobok

Muž (50) sa zranil vo chvíli, keď sa v jednom zo strojov zasekol výrobok a on ho chcel opraviť. "To je taká bodovačka, zvony, asi mu skrížili ten zvon a on to chcel napraviť. Mal to v automate alebo čo a zosnímalo niečo a bác," hovorí kolega.

Ivanovi stroj zachytil pravú ruku a v sekunde prišiel o časť palca. Je to vraj skúsený robotník, ktorý lis dokonale ovládal. "Je nám ľúto, že prišlo k poškodeniu na zdraví jedného z našich zamestnancov. Bližšie informácie zatiaľ nie je možné poskytnúť vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie vzniku pracovného úrazu," uviedol v písomnom vyjadrení konateľ spoločnosti Jozef Hric.

Komplikovaná amputácia

Palec zo stroja dostali von. Ide o komplikovanú amputáciu a zranený muž skončil v bratislavskej nemocnici. "Nakoľko sa ten palec podarilo v nejakej forme zachrániť tak sa mu ho lekári pokúsia prišiť, úspešnosť operácie je nateraz otázna," uviedla po prevezení pacienta do nemocnice jej hovorkyňa Petra Stano Maťašovská.

Kto urobil chybu a čo sa presne stalo už zisťuje polícia a inšpektorát práce. " Možno konštatovať, že neboli dodržané pri oprave stanovené pracovné postupy. Inšpektorát práce zisťuje príčiny," uviedol riaditeľ Inšpektorátu práce v Nitre Róbert Bulla. V tejto firme nejde o prvý takýto úraz. Už začiatkom decembra 29-ročná ročná žena prišla o ukazovák na ľavej ruke. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy