Oblačno
15°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Stolárska fréza amputovala Mikulášovi (38) tri prsty
Zdielať na

Stolárska fréza amputovala Mikulášovi (38) tri prsty

MEDZILABORCE / Mužovi z Medzilaboriec drevárska fréza amputovala tri prsty. Vyzerá to tak, že stačila chvíľka zamyslenia a tragédii sa už nedalo zabrániť. Prípad okrem polície zaujíma aj inšpektorov práce.

Kolega: Bola to nešťastná náhoda

Všetko sa to odohralo v medzilaboreckej stolárskej dielni na výrobu nábytku. Kolegovia aj majiteľ firmy hovoria o nešťastnej náhode. "Šikovný chlap to je. Neviem, či sa mu ruka šmykla, či sa zamyslel. Bol som s ním maximálne spokojný," hovorí majiteľ firmy. 

Tridsaťosemročného muža záchranári previezli do humenskej nemocnice vzdialenej viac ako 40 kilometrov. Podľa našich zistení Mikuláš zvládal bolesť veľmi statočne.

"Muž utrpel čiastočnú amputáciu troch prstov ľavej ruky. Po príchode záchranárov bol pri vedomí a komunikoval," potvrdila hovorkyňa záchranárskej skupiny Alena Lacyková-Krčová.

Amputované časti končatiny síce na mieste úrazu našli, no šanca na záchranu nebola. "Došlo k devastácii kosti a mäkkých častí, takže o replantácii sa nemôžeme ani baviť," potvrdil primár chirurgického oddelenia Nemocnice s poliklinikou A. Leňa v Humennom Dušan Sukovský.

Prípad zaujíma aj inšpektorov práce

Kým Mikuláš bol v starostlivosti zdravotníkov na chirurgii, majiteľa vypočúvali muži zákona na policajnom oddelení. "K úrazu muža došlo pri práci na drevoobrábacej fréze. Polícia začala v prípade trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví," vysvetlila prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Majiteľ firmy nám povedal, že za 21 rokov prevádzky takýto úraz nemali. Udalosť zodpovedne nahlásil aj inšpektorátu práce. "Vyšetrovanie tohto prípadu s ťažkou ujmou na zdraví začne v utorok. O výsledku budeme informovať po ukončení inšpekcie práce," dodala na záver hovorkyňa Inšpektorátu práce v Prešove Katarína Timková.

Súvisiace články