Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Košičan ukradol auto, jazdil pod vplyvom a ešte aj nabúral
Zdielať na

Košičan ukradol auto, jazdil pod vplyvom a ešte aj nabúral

KOŠICE / Košickí dopravní policajti si užili dramatickú noc. Tesne pred jednou nadránom si všimli divnú jazdu vodiča v luxusnom aute. Zapli teda majáky, aby zastavil. Začala sa naháňačka, po ktorej unikajúcu posádku zastavil až náraz na parkovisku. Výsledok - ďalšie dve rozbité autá, a to nie je všetko.

Auto ukradol rodičom

Nazbierať toľko paragrafov na jednom mieste, to nevídať každý deň. Mladíkovi z Košíc sa to ale podarilo počas niekoľkých sekúnd. Nerešpektovanie policajnej výzvy, jazda na ukradnutom aute pod vplyvom alkoholu bez vodičského preukazu a nehoda. Tohto mladíka teda pokojne môžme nazvať recidivistom za volantom.

Ešte keď nebol plnoletý, bol policajtmi prichytený za volantom bez vodičáku. Odmenou pre neho bolo zákaz riadiť auto na dva roky. "Nevedel som, že je v podnapitom stave, aj tak som si k nemu sadol, je to moja blbosť," tvrdí spolujazdec unikajúceho auta. Po akcii neváhal ukradnúť auto svojim rodičom a sadnúť si za volant po požití alkoholických nápojov.

Zdemoloval ďalšie dve autá

"Pili sme pivo a pálenky," pokračuje spolujazdec. "Bol podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,67 promile," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Mesárová. 

Keď sa už vracali domov, všimla si ich dopravná policajná hliadka. Začala sa krátka, no dramatická naháňačka. "Pozerám dozadu, nejaké auto ide za nami a zrazu majáky začali svietiť. On zrýchlil a do zákruty nás šmyklo," dodáva spolujazdec. Zdemolovali ďalšie dve zaparkované autá.
"Mladíkovi hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok, stíhaný je na slobode," tvrdí hovorkyňa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy