Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Kto šoféroval? Opilci (20) a (21) sa nevedeli dohodnúť
Zdielať na

Kto šoféroval? Opilci (20) a (21) sa nevedeli dohodnúť

VRÁBLE / Vo Vrábľoch (okr. Nitra) v noci havaroval podgurážený mladík (21). Vrazil do auta, ktoré riadila vodička (20). Erik navyše nemá ani vodičský preukaz. Všetko preto chcela zobrať na seba jeho kamarátka, ktorá s ním sedela v aute.

Pustili sa do vodičky

Nehoda sa stala na križovatke. Vozidlo, v ktorom sedeli dvaja mladí ľudia chcelo odbočiť. Oproti po hlavnej ceste išla v tej chvíli aj 20- ročná Dáša. "Ja som išla rovno a oni rýchlo prebehli a narazili sme do seba. Mali dať prednosť, ale nedali a buchli sme sa. Oni ešte pridali," hovorí vodička.

Po zrážke sa vinníci nehody paradoxne pustili do vodičky, ktorá za nič nemohla. Tá baba vystúpila a kričala po mne a ten chalan vzadu potom otvoril dvere, že som nedávala smerovku, ale veď ja som išla po hlavnej načo by som dávala smerovku.

Mladík mal 1,13 promile

Svedkovia po nehode tvrdili, že auto, ktoré všetko spôsobilo riadila mladá žena. V aute však sedel aj spolujazdec a ten začal tvrdiť, že šoféroval on. Všetko rozlúskli až dopravní policajti. Oboch posadili na sedadlo vodiča. Žena, ktorá bolo trošku pri tele sa tam však nezmestila.

Bolo teda jasné, že šoférovať musel Erik, ten mal sedadlo nastavené na svoju postavu. "V dychu mladíka zistili policajti 1,13 promile alkoholu," uviedla hovorkyňa nitrianskych krajských policajtov Renáta Čuháková.

Erik nemá ani vodičský preukaz. Preto si zrejme po náraze úlohy ešte v aute rýchlo s kamarátkou vymenil. Žena si však záchranu rozmyslela potom ako nafúkala aj ona. Hrozilo, že príde o vodičák. "Ten chalan že vraj šoféroval, nemal vodičák a tá baba nafúkala tiež," hovorí vodička. "Muž bol obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," dodala Ćuháková.

Téme sa venuje reportérka Diana Pavlisová. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy