Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Opitý vodič chcel podplatiť policajtov čokoládou, zachránil ho alkohol!
Zdielať na

Opitý vodič chcel podplatiť policajtov čokoládou, zachránil ho alkohol!

BANSKÁ BYSTRICA / 43-ročného Banskobystričana policajti chytili v uliciach mesta s tromi promile za volantom. Do auta sadol po tom, ako so synovcom popíjal v krčme. Opitý muž narazil do zaparkovaného vozidla a potom sa snažil policajtov presvedčiť, že ak ho pustia domov, kúpi im čokoládu. Mal paradoxne šťastie, že bol opitý, inak by to bol úplatok.

Vodič nevedel, koľko vlastne vypil

"Pil som víno, neviem presne koľko. Jedno, dve, tri, možno aj štyri deci vína, neviem," priznal pre televíziu JOJ po zadržaní opitý vodič.

43- ročný muž šoféroval s viac ako tromi promile. Policajti mu zadržali vodičský preukaz, navyše na súde sa bude zodpovedať z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Muž policajtom nasľuboval hory doly, len aby ho pustili domov. "Chlapi nehnevajte sa na mňa, aj čokoládu vám kúpim," presviedčal policajtov vodič.

Mal šťastie, že bol opitý

Čokoláda za vrátenie vodičáku v tomto prípade vyvolala skôr úsmev na tvári.  Vodič si určite neuvedomil aké mal šťastie, že v čase keď takýto obchod ponúkal, mal poriadne vypité. Inak to mohli policajti brať aj ako úplatok.

"Každé takéto konanie musí byť urobené slobodne, vážne, v žiadnom prípade nie v stave pod vplyvom alkoholu,"
vysvetľuje advokátka Ivana Švarcová. Iné by to už bolo, ak by bol v tom čase triezvy. Hoci je každý prípad individuálne posudzovaný, aj čokoláda môže byť problémom.

Drevo, gastráče a oprava strechy

"Ak policajt v danej situácii posúdi, že konanie osoby je mienené vážne, môže to považovať podľa trestného zákona ako podplácanie," uviedla hovorkyňa krajskej polície v Banskej Bystrici Mária Faltániová.  Pokiaľ policajt vyhodnotí, že mu vodič ponúkal úplatok, ten môže stráviť za mrežami až tri roky.

Čokoláda pritom nie je zďaleka jediným ponúkaným prostriedkom ako sa dostať z problémov.  V banskobystrickom kraji už majú policajti slušnú zbierku úsmevných ponúk, ktoré boli vodiči schopní vymyslieť. "Dorpavní policajti sa už stretli s prípadmi, keď im vodiči ponúkali stravné lístky, mäso, výmenu strechy, po prípade nachystať drevo na kúrenie," hovorí o kurióznych prípadoch Mária Faltániová.

Vodič tvrdil, že šoféroval jeho pes

Opitý vodič nevybral v Prešove zákrutu a havaroval. Pri policajnej kontrole nafúkal tri promile. Bol okamžite zadržaný a predvedený na políciu. Jeho pes, ktorý sa s ním viezol v aute, mal však výnimočný talent. Dokázal šoférovať auto! Aspoň tak to tvrdil jeho majiteľ policajtom. VIAC SI PREČÍTAJTE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy