Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Potvrdené! Vlastimil (†42) zastrelil najprv Renátu (†26), potom seba
Zdielať na

Potvrdené! Vlastimil (†42) zastrelil najprv Renátu (†26), potom seba

BRATISLAVA / Špekulácie o tom, že muž zavraždil najprv ženu a potom sadol do auta, kde spáchal samovraždu, v sobotu potvrdil hovorca policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Na miesto okamžite vyslali hliadky

Policajti v Bratislave počas uplynulých hodín intenzívne pracovali na prípade piatkovej streľby na Bradlianskej ulici v Bratislave, pri ktorej utrpeli strelné poranenia 26-ročná žena z okresu Nové Zámky a 42-ročný muž z Bratislavy.

"Oznámenie o streľbe na Bradlianskej ulici sme prijali prostredníctvom volania na linku 158 v piatok v čase krátko po 16.30 hodine. Na miesto boli Operačným strediskom Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave bezodkladne vyslané policajné hliadky, ktoré oznámenie preverili, potvrdili a vykonali všetky potrebné opatrenia k zabezpečeniu miesta činu a ochrane ľudských životov a zdravia," informuje hovorca policajného zboru Michal Szeiff.

Najprv zabil ju, neskôr seba

Prípad si vzhľadom na jeho závažnosť ihneď na mieste prevzalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave. Podľa doterajšieho vyšetrovania bolo zistené že, v piatok v čase okolo 16.30 hodiny pristúpil 42-ročný Vlastimil z Bratislavy k vozidlu, v ktorom sa nachádzala 26-ročná Renáta z okresu Nové Zámky a spôsobil jej početné strelné poranenia trupu, ktorým na mieste podľahla.

Následne si Vlastimil vo svojom aute tou istou strelnou zbraňou strelil do hlavy. "Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy a zločinu zabitia.  Policajti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave na prípade naďalej intenzívne pracujú a vykonávajú ďalšie potrebné procesné úkony," dodal Szeiff.

Vydieral ju kvôli práci

Teta zavraždenej Renáty z Veľkých Loviec tvrdí, že muž, ktorý jej praneter pripravil o život, ju predtým vydieral. 26-ročná žena pracovala už niekoľko rokov v Bratislave. Začínala na ministerstve spravodlivosti, pred časom však zmenila pracovisko a práve s touto zmenou malo vraj súvisieť vydieranie zo strany 42-ročného Vlastimila.

"Ona robila na ministerstve financií, no tak ju vydieral, ešte ten jej priateľ povedal, že aby to zahlásila policajtom, ona povedala, že už to má pod kontrolou, nemala, zabil ju," tvrdí teta zavraždenej.

O žiarlivosť nešlo

Renáta chodievala k rodičom do Veľkých Loviec pravidelne. Dokonca sa aj popri práci v Bratislave venovala v dedine folklóru aj amatérskemu divadlu.
Aj v piatok už bola na ceste domov, keď jej skrížil cestu Vlastimil. "Ona bola veľmi dobrá. Veľmi milé zlaté dievča, čo mohlo, pomohlo, aj poradiť vedela," dodáva suseda.

"Vydieral ju, mal finančné problémy ten podnikateľ a ona mu hovorila, že nemôže sa dať kvôli nemu zavrieť, že ona mu nemôže pomôcť, tak ju zastrelil," myslí si teta. Podľa príbuznej sú dohady o tom, že by Vlastimil zavraždil Renátu zo žiarlivosti vymyslené.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy