Skoro jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Starosta strieľal na manželku zo žiarlivosti, náboje má pri pľúcach
Zdielať na

Starosta strieľal na manželku zo žiarlivosti, náboje má pri pľúcach

VIŠŇOVÉ / K pokusu o vraždu ho dohnala žiarlivosť! Reč je o starostovi obce Višňové Jaroslavovi Bačovi, ktorý v opitosti vzal do rúk zbraň a viackrát vystrelil na svoju manželku. Tá bola v ohrození života, ale situácia sa zmenila.

Tancovala s inými mužmi

"Je mi ľúto, čo sa stalo. Je mi ľúto aj Jarka, že si zničil život," hovorí brat postrelenej ženy. František zrejme netušil, akú dohru bude mať sobotňajšia oslava jeho narodenín. Pozval na ňu aj sestru s manželom - starostom obce Višňové.

Ten na svoju manželku po návrate domov trikrát vystrelil z legálne držaného revolveru. Vraj preto, že na spomínanej oslave tancovala s inými mužmi. "Žiarlivosť, žiarlivosť, žiarlivosť," hovorí František Ondrejka.

Nafúkal takmer dve promile

Starostu krátko po streľbe na manželku zatkla polícia. Nafúkal takmer dve promile. "Bol to človek dvoch tvárí. Triezvy a alkohol," tvrdí František. "Muž po hádke vystrelil na manželku," uviedla hovorkyňa krajských trenčianskych policajtov Elena Antalová.

Jana (50) si sama stihla zavolať pomoc. To, že prežila streľbu z bezprostrednej blízkosti, je podľa jej brata malý zázrak. "Dúfam, že bude v poriadku," hovorí brat postrelenej ženy František Ondrejka.

Dva náboje v oblasti pľúc

"Pacientka si neželá medializovanie ďalších informácií, tak ďalšie informácie nebudeme poskytovať," uviedol primár Oddelenie úrazovej chirurgie Fakultnej nemocnice v Trenčíne. Podľa našich informácií starostova manželka utrpela devastačné poranenie ľavej ruky a údajne ešte stále má v oblasti pľúc dva náboje.

Obyvatelia malej obce pod Čachtickym hradom sú z celej udalosti v šoku. To, že by chcel starosta zavraždiť svoju ženu si ani jeho kolegovia z úradu nevedia predstaviť. "Bol nekonfliktný, vedel sa ovládať. Je to ako zlý sen," opisuje starostu Ľudmila Kubišová z Obecného úradu vo Višňovom.  

Starostu Višňového by mali v najbližších hodinách policajti priviesť na Okresný súd v Trenčíne. Tam sa rozhodne, či bude stíhaný vo väzbe.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy