Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Anna zabila v amoku priateľa (†29), súd jej skrátil trest
Zdielať na

Anna zabila v amoku priateľa (†29), súd jej skrátil trest

PREŠOV / Matka nebohého Tomáša, ktorého pripravila o život jeho priateľka, je sklamaná z rozhodnutia súdu. Ten mladú ženu síce poslal za mreže, ale sedieť nepôjde za vraždu, ale za zabitie. Týmto je súd skrátil trest z možných 21 na 10 rokov.

Tomášova mama: Bol to šok

Všetko sa to dohralo ešte 3. novembra roku 2012. Hádku s priateľom ukončila útla žena s nožom v ruke. Po krvavej dráme jej namerali viac ako dve promile. Nebohý Tomáš na mieste vykrvácal. "Keď som ho tam videl ležať v krvi...Zavolal som políciu," hovorí o osudnom večeri Tomášov sused.

Anna dostala pôvodne za vraždu 21 rokov. Odvolala sa na krajský súd. Ten zrušil pôvodný rozsudok. A z 21 rokov bola zrazu ani nie polovica. "Krajský súd v Prešove zmenil právnu kvalifikáciu a uložil obžalovanej pre zločin zabitia trest odňatia slobody vo výmere 10 rokov, pričom ju pre výkon tohto trestu zaradil do ústavu s minimálnym stupňom stráženia," potvrdil hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimak.

"To bol šok. Veľký šok," povedala po vynesení rozsudku Tomášova mama Iveta. Tomášova mama po verdikte súdu neverila vlastným ušiam. Nedokáže tomu uveriť. Pred očami má stále to ako Anna, ktorá pripravila Tomáša o život, odchádzala zo súdnej siene s úsmevom na tvári.

Namiesto vraždy len zabitie

Mladá žena pred súdom od počiatku tvrdila, že Tomáša nezabila. Súd tomu neuveril. Ale namiesto vraždy má teraz na krku zabitie. "Bolo to napadnutie nožom. To nie je zabitie, to je vražda," dodala Tomášova mama.

Anna s Tomášom bývali v spoločnom byte v jednom prešovskom paneláku. Od tragédie je byt zapečatený. Tomášova mama sa s jeho smrťou nikdy nezmieri. Niet jedného dňa žeby naňho nemyslela.

Téme sa venuje reportér Vladimír Jurek. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy