Zatiahnuté
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Zločinec sa dostal na slobodu, sudca sa kuríroval v kúpeľoch
Zdielať na

Zločinec sa dostal na slobodu, sudca sa kuríroval v kúpeľoch

STARÁ ĽUBOVŇA / Ľudia v Starej Ľubovni sú zdesení. Muž, ktorý tam pred rokom prepadol so zbraňou manželov v ich rodinnom dome a je obžalovaný z mimoriadne závažného zločinu, je na slobode. Tamojší sudca totiž nestihol zákonnú lehotu, pretože bol podľa všetkého v kúpeľoch.

Zločinec mal plánovať vraždu prokurátora

V apríli minulého roka prepadol zubára a právničku v ich vlastnom dome muž s s kuklou a zbraňou. Manželov spútal a ukradol im tisíce eur. Policajti ho dolapili  a súd rozhodol, že pôjde do väzby. Aj tam mal údajne plánovať ďalšie otrasné veci.

Človek, ktorý mal podľa našich informácii plánovať priamo z väzenia vraždu prokurátora a ktorý sa mal údajne policajtom vyhrážať, ze hneď po prepustení im urobí diery do hlavy, opustil múry prešovskej väznice.

Chybu urobil sudca. Na Krajskom súde v Prešove nám túto informáciu potvrdili. "Krajský súd v Prešove musel prepustiť obvineného z väzby, nakoľko sudca Okresného Stará Ľubovňa nepredložil spis v zákonom stanovenej lehote," povedal hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimak.

Sudca a exadvokát sú svatovci

Podarilo sa nám zistiť, že sudca, ktorý pracuje Starej Ľubovni, odišiel na kúpeľnú liečbu a na spis akosi pozabudol. Zisťuje sa, či to bol zámer alebo sa to stalo neúmyselne.

Spomínaný sudca a bývalý advokát obžalovaného Mariána sú totiž svatovci. Kým bývalý obhájca odstúpil po istej dobe od prípadu sám, sudcovu zaujatosť riešil senát. Ten mu pred krátkym časom prípad odobral. Na krajskom súde nám ale potvrdili, že bolo práve jeho povinnosťou spis doručiť.

"Predsedníčka Krajského súdu v Prešove zvažuje začatie disciplinárneho konania voči dotyčnému sudcovi," dodal Drimak. Kým ešte minulý rok tesne po lúpeži ľudia verili v spravodlivosť a nebáli sa hovoriť na kameru, dnes sa po tejto sudcovej chybe nechce zo strachu vyjadrovať nikto.

Téme sa venuje reportérka Maja Pavlíková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy