Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Slováka obvinili z ozbrojenej lúpeže v Anglicku!
Zdielať na

Slováka obvinili z ozbrojenej lúpeže v Anglicku!

ETON COURT / Tvrdenie, že páchateľ sa rád vracia na miesto činu, nie je zďaleka len fikcia, ale často to platí aj v živote. Slováka obvinili v súvislosti s ozbrojenou lúpežou čerpacej stanice, ktorú dvakrát prepadol.

Dva pokusy, jedno miesto

Štyridsaťročný Štefan bol zadržaný spoločne s ďalším mužom a dvoma  mladíkmi. Ide pravdepodobne o jeho brata a synov, ktorí sú do prípadu namočení. Polícia uviedla, že dvaja muži boli počas policajného zásahu zranení. 20-ročný muž skončil so zlomenou čeľusťou, o rok starší páchateľ utrpel ranu do tyla.

Obvinený Slovák prvýkrát prepadol čerpaciu stanicu v Eton Court 5. februára, na rovnakom mieste sa objavil aj 17. februára. Pri každom pokuse o lúpež použil pištoľ.

Imitácia zbrane

Polícia už dlhšie pátrala po mužovi so strelnou zbraňou. "O štvrtej hodine ráno sa muž priblížil k predavačovi, ktorý vonku triedil ranné noviny a ohrozoval ho pištoľou," povedal policajný hovorca.

Páchateľ predavača prepadol v kukle a naliehal, aby mu z obchodu vydal peniaze. Ohrozoval ho pritom imitáciou zbrane. Následne utiekol s hotovosťou v igelitovej taške.

"Berieme tento trestný čin veľmi vážne. Máme tím detektívov, ktorí sa tomuto vyšetrovaniu venujú. Chceme požiadať verejnosť o zvýšenie bdelosti," povedal pred časom detektív Bob Clark.

Pochybná minulosť

V pondelok 10. marca sa obvinení muži objavili na súde magistrátu v North Lincolnshire. Štefan bol vzatý do väzby, zvyšných troch páchateľov prepustil sudca na kauciu. Súdne pojednávanie je naplánované na budúci mesiac.

Štefan emigroval do Anglicka, kde rozbehol podnikanie. Slovák, ktorý mal podľa informácií pôsobiť ako výpalník v okolí Spiša, má pestrú minulosť. Jeho meno sa spája s istou vraždou, ktorej aktéri dostali doživotie.

Hanba Slovákov v zahraničí

Organizovaná skupina z Bratislavy kradla niekoľko rokov luxusné bicykle na vrcholných cyklistických podujatiach. Páchateľov mal viesť bývalý policajt. Znenie celého článku nájdete TU.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy