Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Prípad zneužívania mladých policajtiek. Takto volajú o pomoc
Zdielať na

Prípad zneužívania mladých policajtiek. Takto volajú o pomoc

BRATISLAVA / V údajnom sexuálnom škandále na strednej policajnej škole v Devínskej Novej Vsi nenastal žiadny posun! Kauza sa pritom prevalila ešte koncom februára listom, ktorý obdržala aj TV JOJ. Odvtedy inšpekcia rezortu vnútra nezačala ani trestné stíhanie.

Zákon džungle

"Pomôžte nám! Sme bezradné! Cítime sa stále vydierané a sexuálne zneužívané. Na škole platí zákon džungle. Ak chce učiteľ, musí s ním žiačka súložiť," píše sa v liste. 

Nechutné návrhy mali dávať až 11-im policajtkám dvaja učitelia. Všetky to ale podľa našich informácií odmietajú. Či ide o ich strach alebo o krivé obvinenia niekoho z prostredia policajnej školy sa stále nevie. "Inšpekcia ministerstva vnútra stále preveruje tieto skutočnosti. Nebudeme v súčasnosti poskytovať bližšie informácie," uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Lucia Kirinovičová.

V liste aj mená obetí a pácahteľov

Obsah listu je veľmi konkrétny a do detailov opisuje nielen mená údajných obetí a páchateľov, ale k čomu presne malo dlhodobo dochádzať. Všetko je to ale bez ich podpisov a akéhokoľvek rukopisu, dokonca aj na obálke. To znižuje dôveryhodnosť listu.

"Volá si nás k sebe do kancelárie na oddelení služobných činností poslucháčov. Tam nás obchytkáva za zadok, prirodzenie a prsia. Dáva nám jazyk do ucha a líže nás po krku," píše sa v liste.

Ivor: Skutočnosti sú veľmi závažné

Podľa bývalého vyšetrovateľa minimálne trestné konanie už vo veci malo byť začaté. "Tieto skutočnosti, ktoré sú tam uvádzané musia slúžiť na začiatok trestného konania. Skutočnosti, ktoré sú tam opísané sú mimoriadne závažné," myslí si bývalý kriminalista Jaroslav Ivor.

"Ak by sa postupne preukázali skutočnosti svedčiace o tom, že boli naplnené niektoré skutkové podstaty trestného činu, tak by vo veci bolo potrebné začať trestné stíhanie a následne pokračovať," uviedla Kurilovská.

Autor z prostredia školy

Jaroslav Ivor nevylučuje ani to, že môže ísť o pomstu autora listu formou fabulácie. "Nedá sa vylúčiť ani takáto varianta. Sú tu veľmi konkrétne údaje. Ten autor bude určite z prostredia tejto školy," dodáva Ivor.
Jaroslav Ivor nevylučuje ani to, že môže ísť o pomstu autora listu formou fabulácie.

Podstatné je to, či sú autorkami údajné obete alebo pomstychtivý anonym. Policajtky môžu mať aj strach prehovoriť. V liste je totiž uvedený fakt, že im nikto veriť nebude, vďaka dobrým známostiam na ministerstve vnútra a jeho inšpekcii. Nad prípadom ale drží dohľad generálny prokurátor.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy