Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Policajná akcia v Košiciach. Bohumil (40) mal strieľať v obchode
Zdielať na

Policajná akcia v Košiciach. Bohumil (40) mal strieľať v obchode

KOŠICE / Vo štvrtok večer sa v Košiciach odohrala lúpež, po ktorej musela zasahovať sanitka. V miestnych potravinách na sídlisku Mier padlo aj niekoľko výstrelov. So zbraňou v ruke lúpil 40-ročný česky hovoriaci Talian. Reportér Jozef Kačmáry urobil rozhovor so zatknutým a postreleným páchateľom skôr, ako polícia!

Dal sa na útek

Predavačku v miestnych potravinách prepadol maskovaný, po česky hovoriaci, muž. Nečakal na náhodu a zo zbrane niekoľkokrát vystrelil. Na smrť vyľakaná predavačka mu odovzdala takmer 1 500 eur. Lúpežníka sa snaží zadržať jeden zo zákazníkov, nastal medzi nimi boj a predajňou sa ozývajú výstrely. "Minimálne raz strieľal útočník na zákazníka," uviedol hovorca Krajskej polície Košice Alexander Szabó.

Svedkovia si všimli, ako páchateľ nasadá do sivého Fiatu s talianskou značkou. V tom okamihu sa rozbehla veľká policajná naháňačka. V priebehu desiatich minút Bohumila (40) expresne rýchlo zadržali na košickom obchvate policajti z Krajského dopravného inšpektorátu v Košiciach.

Chcel si len kúpiť žuvačky

Svedkovia si všimli ako páchateľ nasadá do do sivého Fiatu s talianskou značkou. V tom okamihu sa rozbehla veľká policajná naháňačka. Tomu sa hovorí expresný zákrok polície. Neprešlo ani 10 minút a hliadka Krajského dopravného inšpektorátu páchateľa veľmi pohotovo zastavuje. Muž sa chcel ešte navyše po tom všetkom dať na útek. "Som z Afganistanu," povedal zadržaný muž v putách pre televíziu JOJ.

Najprv popieral, že by vôbec nejaký obchod vôbec navštívil. Potom povedal, že si bol v jednom z košických obchodov kúpiť žuvačky. Po prehľadaní auta našli muži zákona za predným sedadlom zbraň, paralyzér a maskáče, v ktorých potraviny prepadol. Aj na toto si vymyslel úsmevnú výhovorku. "Paralyzér a zbraň mám na obranu pred zvieratami. Chodím po lesoch a na Slovensku sú medvedi a vlci. Robím turistiku,"

"Išlo o plynovú pištoľ," upresnil Alexander Szabó. Šokovaná pracovníčka, ktorá čelila zbrani a prepadu, druhý deň do práce nenastúpila. Za tento trestný čin hrozí môže muž stráviť v policajnej cele sedem až dvanásť rokov. Ako informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó, polícia muža pravdepodobne obviní zo zločinu lúpeže.

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy