Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Vodič zrazil chodca (64), osvietilo ho slnko
Zdielať na

Vodič zrazil chodca (64), osvietilo ho slnko

HUMENNÉ / Pod kolesami auta sa ocitol ďalší chodec. Svedkovia nehody si dokonca mysleli, že je na mieste mŕtvy. V tomto prípade však vodič nehode zabrániť zrejme mohol. Za vinníka nehody označuje slnko.

Svedok: brutálny nález

Zrážka auta s chodcom bola podľa svedkov taká silná, že čakali to najhoršie. "Brutálny náraz to bol. Ho vyhodilo tri a pol metra nad kapotu, potom spadol na betón," hovorí svedok dopravnej nehody.

"K zrážke došlo v momente, keď 64-chodec prechádzal cez cestu mimo priechodu pre chodcov," uviedla hovorkyňa prešovských krajských policajtov Jana Migaľová. Policajti zistili, že vodič pred jazdou nepil. Ako je to s chodcom, ukáže až rozbor krvi. "Polícia začala v tomto prípade trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví," dodala Migaľová.

"Dávali sme mu prednosť a on ešte cez križovatku pridal, aby rýchlo prešiel. Slnko svietilo tak, že podľa mňa ho nemohol ani vidieť kvôli slnku," myslí si svedok nehody. "Vždy ťahá vodič za kratší koniec. Musíte predpokladať, že to slnko tam je a urobiť všetko preto, aby ste nikoho ďalšieho neohrozili," hovorí dopravný konzultant Maroš Palesch.

Vodiča malo osvietiť slnko

O tom, čo sa stalo, vodič osobného auta hovoriť nechcel. Rozhodujúce zrejme budú aj výpovede svedkov. Podľa dopravného analytika sa prípad môže ešte riadne zamotať. Myslí si totiž, že slnko ako argument s najväčšou pravdepodobnosťou neobstojí. "Dosť je to diskutabilné. Otázka je, kto má akého právnika a ako vie krútiť paragrafy," hovorí Palesch.

"Jeho zdravotný stav je stabilizovaný. Utrpel zlomeniny ramennej kosti,"
opísal zranenia chodca traumatológ z Nemocnice A. Leňa v Humennom Jaroslav Bindas. "Chlapík môže mať prokurátora na krku, lebo PN viac ako 7 dní je o prokurátorovi," dodal Palesch.

Téme sa venuje reportérka Jana Veľasová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy