Polojasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Tragédia vo Veľkom Šariši! Zrazeného chodca (32) prešli ďalšie tri autá
Zdielať na

Tragédia vo Veľkom Šariši! Zrazeného chodca (32) prešli ďalšie tri autá

VEĽKÝ ŠARIŠ / Na ceste pri Veľkom Šariši v sobotu večer prišiel o život 32-ročný muž. Keď prechádzal cez priechod pre chodcov, zrazili ho štyri osobné autá. Muž utrpel také vážne zranenia, že nemal šancu na prežitie.

Dvaja muži s dieťaťom prechádzali cez frekventovanú cestu. Jeden z nich už bol takmer na druhej strane, no jeho kamarát, ktorý kráčal pár krokov za ním, už prejsť nestihol. Zrazilo ho osobné auto a muža odhodilo do protismeru. "My sme s dcérou akurát prešli a do neho narazilo," opisuje tragickú kolíziu auta s chodcom kamarát zrazeného muža.

Muž na mieste zraneniam podľahol

Ťažko zranený chodec ostal nehybne ležať na zemi. Podľa slov jeho kamaráta sa on sám snažil okamžite zastaviť premávku. To sa mu však nepodarilo a po zrazenom mužovi prešli  ešte ďalšie osobné autá.

"Hodilo ho to na tu stranu a prišlo ho druhé i tretie auto," opisuje hrozný moment kamarát zrazeného muža.  Zrazený chodec bol na mieste mŕtvy. Podľa doterajších zistení polície po jeho tele prešli celkovo štyri autá. Dve z nich však ani len nezastavili a doposiaľ nie sú stotožnené. "U obidvoch vodičov, stotožnených vodičov, bola vykonaná dychová skúška na alkohol s negatívnym výsledkom," informuje Daniel Džobaník, hovorca KR PZ v Prešove.

Päť detí prišlo o otca

Triezvy však nebol ani jeden z chodcov. Pred tragickou nehodou vraj spoločne vypili niekoľko litrov vína. "Boli sme u jeho rodiny, vypiť si," priznáva kamarát zrazeného chodca. Po mužovi, ktorý zahynul pod kolesami áut, ostalo päť malých detí a manželka. Tá prišla spolu s príbuznými aj na miesto nešťastia  a zúfalo nariekala.

"Liečila sa na psychiatrii a väčšinou on sa staral o deti. Neviem, ako to ona teraz zvládne," hovorí bratranec zrazeného chodca.

Za volantom osobného auta, ktoré muža zrazilo ako prvé, sedel 31-ročný muž zo Svidníka. Podľa našich informácií je vojakom z povolania. Hovoriť s nami nechcel. Povedal len toľko, že chodec mu vbehol do cesty. "Zavinenie a príčina dopravnej nehody sú v štádiu ďalšieho vyšetrovania," konštatuje Daniel Džobaník, hovorca KR PZ V Prešove.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy