Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Radovan (35) zrazil chodca (†53), náraz neprežil
Zdielať na

Radovan (35) zrazil chodca (†53), náraz neprežil

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Na večernú jazdu do práce zrejme len tak skoro nezabudne 35-ročný Radovan z Nového Mesta nad Váhom. Na ceste, ktorú neosvetľujú pouličné lampy zrazil staršieho chodca. Ten zrejme doplatil na riskantné prechádzanie cez vozovku. Zraneniam na mieste podľahol.

Tragická nehoda

K tragickej nehode došlo na neosvetlenej ceste v priemyselnej zóne Nového Mesta nad Váhom. V úseku, v ktorom je predpísaná "50-tka", vodiči zvyknú dupnúť na plyn. 35-ročný muž za volantom terénneho Nissanu však údajne podľa vlastných slov nešiel príliš rýchlo. Na aute mal osudný okamih zapnuté tlmené svetlá. Chodec sa vraj priamo pred autom objavil znenazdajky. Vodič tak stihol zareagovať až po zrážke.

"35-ročný vodič jazdil na aute značky Nissan pričom v neosvetlenom úseku cesty, mimo priechod pre chodcov, prechádzal 53-ročný chodec a následne došlo k zrážke," uviedol hovorca Krajskej polície Trenčín Pavol Kudlička.

Chodec v tmavom

Zrazený chodec bol podľa našich informácií odetý v tmavom oblečení a na sebe nemal žiadny reflexný prvok. Po náraze auta utrpel devastačné poranenia po celom tele a na mieste bol mŕtvy. "Pri dopravnej nehode zahynul 53-ročný muž z okresu Piešťany," dodal Kudlička.

Okolnosti dopravnej nehody skúmal priamo na mieste aj z znalec z odboru dopravy. Ako ukázala bezprostredne po nehode dychová skúška, vodič z Nového Mesta nad Váhom alkohol pred jazdou nepil. To, či bol pod vplyvom omamných látok zrazený muž, ukáže až nariadená pitva. "Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," dodal k tragickému prípadu Pavol Kudlička.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy