Polojasno
17°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Vodič (55) zrazil tanečníka a huslistku priamo na priechode
Zdielať na

Vodič (55) zrazil tanečníka a huslistku priamo na priechode

KOMÁRNO / Ani vyznačený priechod pre chodcov ich neuchránil. Mladá dvojica bola v centre Komárna už takmer pri chodníku, keď ich prehliadol vodič vracajúci sa domov zo 16-hodinej šichty v reštauračnej kuchyni. To, čo sa stalo síce oľutoval, no mladý tanečník a huslistka sa tak skoro nebudú môcť venovať svojim záľubám.

Žena utrpela komplikované zlomeniny

"Nič som nevidel a zrazu auto. Buch a už sme leteli obidvaja," hovorí zrazený chodec. Mladý tanečník a jeho priateľka, huslistka z miestneho folklórneho súboru, už do pizzerie v piatok večer nedorazili. Boli takmer na druhej strane cesty, keď do nich vrazil Renault s 55-ročným vodičom za volantom. 

"Povedal, že je kuchár, má 16-tku za sebou. Bol asi unavený a schytali sme to obidvaja," dodal zranený chodec. Napriek tomu, že na aute nebol ani len škrabanec, mladá žena nevedela vstať zo zeme.

Pri náraze utrpela komplikované zlomeniny. Jej priateľ napriek vlastnému zraneniu volal záchranku, šokovaný vodič to jednoducho nedokázal.

Dychová skúška bola negatívna

Nepozornosť a únava po celodennej šichte urobili svoje, aj keď vodič zrejme nešiel vysokou rýchlosťou. "Mám roztrieštenú píšťalu a natrhnutý sval, možnože podstúpim ešte aj operáciu," dodáva zranený muž.

"Dychová skúška vodiča i zrazených mladých ľudí bola negatívna. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie za ublíženie na zdraví," tvrdí hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy