Oblačno
22°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Do chodcov vpálilo auto. Michal (†20) náraz neprežil
Zdielať na

Do chodcov vpálilo auto. Michal (†20) náraz neprežil

JAKLOVCE / V piatok v noci vyhasol v obci Jaklovce v okrese Gelnica mladý ľudský život. Michal z Margecian zostal zakliesnený pod kolesami auta. S kamarátom zrejme doplatili na to, že išli po zlej strane cesty a v čiernom oblečení.

Chodci na ceste

Dvaja mladí chodci išli podľa našich informácií z baru. Na hlavnej ceste ich zrazilo auto. Jedného z nich odviezla záchranka do nemocnice. 21-ročný vodič, ktorý sa v noci vracal domov, nám mimo kamery povedal, že na poslednú chvíľu zbadal Michala ako leží na ceste. Jeho kamarát sa ho snažil z cesty odtiahnuť. Malo ho oslepiť oprotiidúce auto a zrážke nedokázal zabrániť. "Po príchode hasičov na miesto nehody sa už jeden chodec nachádzal v sanitke, druhý nejavil známky života," povedal veliteľ zásahu Pavol Augustiňák.

Nehodu skúma súdny znalec

Mladý muž bol zakliesnený pod motorovou časťou auta. Hasiči museli auto odtiahnuť, aby mohli telo vytiahnuť. Auto zachytilo aj 20-ročného Jakuba. Ten mal viac šťastia, zo zranení sa lieči v nemocnici v Krompachoch. "Pacient je hospitalizovaný na Jednotke intenzívnej starostlivosti chirurgického oddelenia. Je mimo ohrozenia života," uviedla hovorkyňa záchrannej služby Marta Csergejová.

Obhliadajúca lekárka nariadila pitvu. V súvislosti s touto nehodou sa vynorilo množstvo otázok. Odpovede bude hľadať okrem policajtov aj súdny znalec. "Budeme skúmať, kde bolo miesto zrážky. Kde sa chodci nachádzali v čase zrážky a či mal vodič možnosť vidieť chodcov na ceste," povedal súdny znalec Peter Onderuš.

Vidieť a byť videný

"Alkohol v dychu vodiča nebol zistený. Vodič neutrpel žiadne zranenia. Či boli pod vplyvom alkoholu chodci, polícia zisťuje," uviedla hovorkyňa polície v Košiciach Jana Mésarová.

Policajti už začali trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a ublíženia na zdraví. Toto je už tretia smrteľná nehoda chodcov na Spiši v tomto roku. Chodci by preto nemali hlavne počas noci a zníženej viditeľnosti zabúdať na reflexné prvky na svojom oblečení.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

tv joj

Najčítanejšie správy