Jasno
13°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Mladíci bujaro oslavovali, skončili v potoku
Zdielať na

Mladíci bujaro oslavovali, skončili v potoku

DOLNÁ MIČINÁ / Nie príliš dobre dopadla nočná oslava pre partiu mladíkov zo stredného Slovenska. Cestou domov skončili v potoku v obci Dolná Mičiná (okr. Banská Bystrica). 19-ročný vodič za volantom zaspal. Museli ho previesť do nemocnice. Keďže má na srdci strojček, lekári budú jeho stav sledovať.

Únava však bola silnejšia

Partia bujaro oslavovala celú noc. Ako jediný nepil 19-ročný mladík, ktorý chcel kamarátov nadránom odviesť domov. Únava však bola silnejšia. Pár kilometrov pred cieľom ho premohol spánok.

Auto so spiacou posádkou na mostíku vymrštilo do vzduchu a skončilo v potoku. "Obrovská rana, všade biely dym a chlapci pobehovali po potoku v šoku," hovorí svedok nehody Boris.

Päťčlenná posádka spala. Chlapci sa prebrali až po silnom náraze vo vode. Na breh im pomáhali susedia. Mládenci si na nič nepamätali. "Neviem, neviem," hovorí jeden z členov posádky. "Ten šofér bol totálne dezorientovaný. Tak sme ho kriesili," hovorí ďalší zo svedkov Michal.

Mali šťastie, že sa nenapichli

Nehoda sa našťastie skončila bez vážnejších zranení. Do nemocnice previezli iba 19-ročného vodiča auta. Zostane na pozorovaní najmä pre zdravotné problémy so srdcom. "Šofér mal strojček na srdci a bolo ho treba ukľudňovať hlavne," dodáva svedok Boris Falťan.

Nehoda sa stala priamo pred domom banskobystrického hasiča, ktorý bol práve vtedy v službe. "...vôbec som nedúfal, že to bude pri mojom dome," hovorí hasič Oto Hudec. Rútiace sa auto polámalo železné oplotenie na moste. Z vody trčali dlhé železné tyče, ktoré iba tesne minuli vnútrajšok vozidla a tým aj posádku. "Posádka toho vozidla mala obrovské šťastie, že sa nenapichli," dodáva hasič. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy