Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Toto bola poriadna búračka a môžu za ňu policajti
Zdielať na

Toto bola poriadna búračka a môžu za ňu policajti

BRATISLAVA / Na križovatke pri Technopole v bratislavskej Petržalke zažili poriadny stres aj policajti. Ich služobná Škoda Superb sa čelne zrazila s Octaviou. A nešlo o žiadny ťukanec. Policajné auto je takmer zdemolované. Toto nie je ojedinelý jav. Policajných nehôd je ďaleko viac.

Jeden z nich nedal prednosť

Služobné auto viedol len 25-ročný policajt a Octaviu zas 32-ročný vodič. "Podľa doterajších informácií prišlo v križovatke s riadenou svetelnou premávkou k stretu osobného vozidla Octavia a Škody Superb," informuje hovorca policajného z boru Michal Szeiff.

Jeden z nich zrejme nedal prednosť. Vzhľadom na zdemolované policajné auto nie je vylúčené ani to, že obaja vodiči išli dosť rýchlo. Zranil sa len 39-ročný spolujazdec policajta.

Škodu platí účastník

"Alkohol bol u oboch účastníkov nehody na mieste vylúčený a celková škoda bola predbežne vyčíslená na cca 16 tisíc eur," dodáva Szeiff. Táto nehoda policajtov ale nie je ani zďaleka jediná. Len tento rok sa ich stalo hneď niekoľko. Napríklad na jednej z križovatiek v Trnave sa v júli stala podobná dopravná nehoda. 75-ročný dôchodca išiel z Pezinka smerom do Topoľčian. Mal zelenú a prechádzal cez križovatku. Tam do neho v plnej rýchlosti narazilo auto Pohotovostnej motorizovanej jednotky. VIAC TU. 

Nehodovosť služobných vozidiel je totiž pravidelne sledovaná a vyhodnocovaná. Výsledky za uplynulý rok ale ešte stále známe nie sú, stane sa tak v apríli.

Opravy služobných vozidiel po dopravných nehodách nie sú podľa rezortu vnútra hradené z vreciek daňových poplatníkov. Podobne ako pri ostatných nehodách škodu platí ten účastník, ktorý ju spôsobil a  to bez rozdielu aj policajt.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy