Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Petra (28) obvinili z únosu a vydierania, prišli si poňho kukláči
Zdielať na

Petra (28) obvinili z únosu a vydierania, prišli si poňho kukláči

PRIEVIDZA / Po zuby ozbrojení kukláči, množstvo kriminalistov a dvaja zatknutí muži. V putách skončili dvaja bratia z Horných Vesteníc. Súd ich poslal za mreže za únos a vydieranie. Do väzenia dobrovoľne nastúpiť nechceli, a preto si po nich prišli policajti.

Väznili ho niekoľko dní

"Peter bol zadržaný v piatok ráno v obci Horné Vestenice," informuje hovorca policajného zboru Pavol Kudlička. Peter a jeho brat Ján spolu so šiestimi ďalšími kamarátmi uniesli v roku 2008 topoľčianskeho podnikateľa Jozefa Mišenku. Prezliekli sa za kukláčov a so samopalmi v rukách zastavili jeho auto.

"Kontaktoval telefonicky svoju družku a žiadal, aby doniesla 3 milióny korún do NBánoviec nad Bebravou," tvrdil JUDr. plk. Ján Štark. Peniaze dostali, ale žiadali ďalšie. Podnikateľa väznili niekoľko dní. Jeho auto podpálili. Nakoniec ho pustili.

Do väzenia nenastúpili

O dva roky neskôr Jozefa Mišenku zastrelil iný páchateľ. Auto, v ktorom sa viezol, rozstrieľal samopalom. Mužov, ktorí ho uniesli, súd poslal za mreže. "Rozsudkom bol Peter P. odsúdený na 15 rokov a Ján P. na 14 rokov," povedal hovorca krajského súdu Mário Pivarči.

Ani jeden si však rozsudok nevypočul a do väzenia nenastúpil. Súd na nich vydal zatykač. Zatiaľ čo Petra sledovali naši policajti, jeho brata mali pod drobnohľadom ich kolegovia v Česku. Obaja muži si svoj trest odpykajú v najprísnejšie stráženej väznici u nás v Ilave.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy