Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Policajti našli v aute 2 kilá trávy
Zdielať na

Policajti našli v aute 2 kilá trávy

BANSKÁ BYSTRICA / Až 30 tisíc jednorazových dávok by sa dalo vyrobiť z marihuany zaistenej počas policajnej akcie. Dve veľké vrecia tejto drogy našli policajti v kufri požičaného auta, ktoré šoféroval istý Banskobystričan.

Zásielka smerovala z Prahy

Dve papierové vrecia ukrývali až 2 kilá drogy. Marihuana bola uložená v menších vákuovo zabalených vreckách. Mladý Banskobystričan viezol zásielku až z Prahy. Mesto pod Urpínom mala byť zrejme konečnou stanicou kde mala byť droga distribuovaná.

V aute z istej požičovne sedel 33-ročný muž. A v kufri viezol náklad v hodnote desiatok tisíc eur. Podľa výsledkov expertízy išlo o vysoko kvalitnú marihuanu. "Zo zaisteného množstva takmer 1,8 kg sa dá vyrobiť až 30 tisíc jednorázových dávok," informuje hovorkyňa policajného zboru Mária Faltániová.

Prilepšil by si o 60 tisíc eur

Zo zadržaného množstva marihuany, ktorá už prešlo aj expertízou by sa dalo vyrobiť 30 tisíc jednorázových dávok. Predajom by si tak díler prilepšil o viac ako 60 tisíc eur. Auto, v ktorom muž vrecia prevážal zastavili kukláči. Nešlo o náhodu, akcia bola vopred pripravená.

Po zadržaní skončil v cele, na výsluchu všetko priznal a s políciou spolupracuje. Po obvinení ho eskortovali na okresný súd v Banskej Bystrici, kde rozhodovali o jeho vzatí do väzby. Policajti priniesli aj jedno zo zaistených vriec zrejme ako dôkaz. Obvinený muž je už v týchto chvíľach vo väzbe.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy