Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mladíkovi (23) hrozí za zneužitie školáčky (15) 10-ročné väzenie
Zdielať na

Mladíkovi (23) hrozí za zneužitie školáčky (15) 10-ročné väzenie

TEKOVSKÉ LUŽANY / Mladému mužovi, ktorý zachránil život novorodenca, teraz hrozí 10-ročné väzenie. Nie za záchranu, ale za skutok, ktorý spáchal niekoľko mesiacov predtým. Tento hrdina je totiž zároveň otcom bábätka, no jeho matka má iba 15 rokov.

Matka vraj nevedela, že je dcéra tehotná

Dvadsaťtriročného mladíka už polícia obvinila zo sexuálneho zneužívania. Hrozí mu do desať rokov väzenia. "Nakoľko v danej veci prebieha vyšetrovanie, nebudeme k prípadu poskytovať žiadne informácie," potvrdila nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Mama školáčky vraj netušila, že je jej dcéra tehotná. Aj napriek tomu, že má s ňou pekný vzťah, dievča sa jej údajne bálo priznať k tomu, čo sa deje. Dieťatko nemala odložiť do kôlne, ale do práčovne.

Školáčka odložila dieťa do práčovne

Školáčka porodila dieťa v čase, keď bola doma sama. Spanikárila a oznámila to svojmu 23-ročnému priateľovi. Ten si privolal na pomoc ešte aj tetu. Až tá napokon zavolala záchranku.

Chlapček aj matka napokon skončili v nemocnici, obaja sú v poriadku. "Pri príjme bolo dieťa podchladené, ale celkový stav bol dobrý," vysvetlila primárka z Nemocnice s poliklinikou v Leviciach Daniela Virgová. 

Dievča tehotenstvo tajilo a nechodilo ani na prehliadky. Chlapček dostal meno Filip a váži necelé tri kilogramy. Zatiaľ to ale vyzerá tak, že malý Filipko s mamou z nemocnice domov nepôjde. Rodina zvažuje adopciu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy