Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Zoltán (40) zrazil študentku Janku (†26), na taxíku ušiel do Maďarska
Zdielať na
Krimi

Zoltán (40) zrazil študentku Janku (†26), na taxíku ušiel do Maďarska

KOŠICE / Vodič smrtiaceho Audi, ktorý zrazil študentku z Margecian je už vo väzbe. Janka prechádzala cez priechod pre chodcov pri košickom obchodnom centre. Náraz bol taký silný, že dievča letelo niekoľko metrov. Aj keď sa ju záchranári pokúšali resuscitovať, Janka vážnym zraneniam podľahla. Vodič jej nielenže neposkytol prvú pomoc a po nehode taxíkom ušiel za hranice.

Po nehode ušiel do Maďarska

Zoltán podľa našich informácií po nehode ušiel do Maďarska. Policajti ho zadržali až v stredu večer. Údajne mal v krvi vyše tri promile alkoholu. Dva nasledujúce dni potom strávil v policajnej cele. V sobotu ho previezli pred sudcu košického okresného súdu. Do reči mu veľmi nebolo. "Ja som po nehode neušiel nikam," tvrdil obvinený muž, keď ho viedli policajti pred sudcu.

O tom, či bude stíhaný väzobne sudca rozhodoval takmer hodinu. "Sudca okresného súdu Košice II vzal obvineného Zoltána A. do väzby kvôli dôvodnej obave, že ujde alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu," uviedla hovorkyňa košického súdu Marcela Gálová.

Bol už štyrikrát súdne trestaný

Zoltán mal zraziť 26-ročnú študentku Janku , ktorá prechádzala cez priechod pre chodcov ešte v nedeľu večer 2. februára. Na mieste sa ani len nezastavil. Janka náraz neprežila. Zbabelý vodič však aj po nehode pokračoval v neuveriteľne riskantnej jazde.

A tak len zázrakom nebolo obetí jeho šialenej jazdy viac. Podľa našich informácií bol už štyrikrát súdne trestaný a to aj za spôsobenie dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu. Okrem toho má spolu 11 priestupkov, 9 za rýchlu jazdu.

Tragédií na cestách pribúda

"Vyšetrovateľ z policajného zboru obvinil 40-ročného Košičana z usmrtenia a neposkytnutia prvej pomoci," poskytol vyjadrenie k prípadu hovorca krajskej polície v Košiciach Alexander Szabó.

Ak mužovi dokážu vinu, vo väzení môže stráviť 5 rokov. Len tri dni po tragickej nehode zomrel na košických cestách ďalší chodec. Na priechode ho zrazila 47-ročná vodička. Vážna dopravná nehoda sa stala aj v piatok neskoro večer. Pod kolesá auta vbehol 19-ročný študent z Levíc. A to len niekoľko metrov pred priechodom. Nehodu našťastie prežil, no je vážne zranený.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy