Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
FOTO. Títo muži mali okradnúť Nitrana (47)
Zdielať na

FOTO. Títo muži mali okradnúť Nitrana (47)

NITRA / Na Slovákov vo finančnej núdzi zrejme poľuje falošná nebankovka! 47-ročný muž z Nitry požiadal o pôžičku 25 tisíc eur, ale skôr, ako mu peniaze pripísali na účet musel zaplatiť poistku a prvú splátku v hodnote takmer 900 eur! Zaplatil, no peniaze mu nikdy neprišli.

Chcel úver 25 000 €

Polícia žiada o pomoc pri stotožnení mužov, ktorí sa pravdepodobne dopustili podvodu. Istý pán z Nitry si chcel požičať peniaze ešte v júli. Vyplnil elektronický formulár a zástupca nebankovky ho oboznámil s podmienkami.

"Pri telefonickom rozhovore s údajným zástupcom firmy poskytujúcej úvery sa oboznámil s podmienkami poskytnutia úveru. Súčasťou zmluvy bolo aj zaplatenie poistky za úver v hodnote 529 eur a zaplatenie prvých dvoch splátok vo výške 352 eur," uviedla hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková. 

Úver nikdy nedostal

Najskôr musel zaplatiť poistku za úver vo výške 529 eur a prvé dve splátky v hodnote 352 eur. Podozrivá nebankovka mu ale 25-tisícový úver už nikdy neposkytla a nevrátila mu ani peniaze.

Naopak, z účtu, kam ich poškodený poslal, vybrali hotovosť podozriví muži. Na mužov podal poškodený trestné oznámenie. Ak ste ich spoznali, oznámte to polícii.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy