Jasno
12°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Úchyláka v Žiline zachytila kamera mestskej polície
Zdielať na

Úchyláka v Žiline zachytila kamera mestskej polície

ŽILINA / Po Žiline sa pohybuje exhibicionista, písali ženy na internete. Polícii to ale nikto nenahlásil. No jojkárski reportéri zrejme prispeli k jeho odhaleniu. A v stredu na mestskú políciu volali ďalšie Žilinčanky.

Ženy sa úchylákov báli

Zvrhlíka údajne ženy videli vo viacerých častiach mesta. Rád sa mal ukazovať aj na zastávkach MHD. Istá žena dokonca spomína nepríjemný zážitok, keď vraj vytiahol svoj úd priamo v autobuse. Ukájal sa, až kým ho jedna pani neokríkla.

"Môže ísť o mentálne postihnutého človeka alebo o klasického exhibicionistu. Človeka, ktorý sa potrebuje predviesť, ukázať," myslí si psychológ PHDr. František Skokan.

Mestskí policajti vedeli o tom, že v Žiline sa pohybuje úchyl a namiesto jedného zadržali hneď dvoch. "Na operačné stredisko Mestskej polície Žilina boli prijaté dva telefonické oznamy od žien, ktoré ohlásili dvoch mužov, ktorí pred nimi masturbovali," potvrdil zástupca náčelníka Mestskej polície Žilina Peter Mišejka. 

Mužom hrozí trest až na tri roky

V prvom prípade zrejme ide práve o  úchylného muža, o ktorom kolujú reči na internete. Kamera mestskej polície Štefana zachytila rovno pri akcii. Záznam nám však muži zákona odmietli dať s tým, že im to zákon nedovoľuje. "Päťdesiatpäťročný muž sa mal odhaľovať v Žiline na Námestí Milana Rastislava Štefánika," potvrdil žilinský policajný hovorca Radko Moravčík. 

Krátko nato zadržali druhého muža z Gelnice. Naďabila na neho okoloidúca žena v parku na okraji centra. Podľa nášho zdroja sa 41-ročný Vladimír v Žiline dlhodobo nezdržiava. "V súvislosti s udalosťami vykonávame preverovanie vo veci podozrenia z prečinu výtržníctva," dodal Moravčík. Za tento prečin hrozí strata slobody na tri roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy